ΑΘΗΝΑ
01:00
|
20.01.2022
Στο πλευρό των υγειονομικών, 200 εθελοντές από το προσωπικό του θεάτρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εμβληματική και παγκοσμίου φήμης όπερα Teatro Colon του Μπουένος Άιρες μετατρέπεται σε διαγνωστικό κέντρο για τη νόσο Covid-19 προσφέροντας τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό της στις υπηρεσίες των υγειονομικών αρχών στο πλαίσιο ενός προγράμματος του υπουργείου Υγείας της Αργεντινής με την ονομασία “Πρόληψη”.

Με κυλιόμενες βάρδιες των τεσσάρων ωρών την ημέρα το προσωπικό του θεάτρου θα προσφέρει πληροφορίες σε πολίτες και θα συνδράμει στη διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων για τον νέο κορονοϊό. “Σε αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητο να αναλάβουμε έναν νέο ρόλο και να στηρίξουμε την εκστρατεία του υπουργείου Υγείας”, δήλωσε στο δίκτυο TeleSur η διευθύντρια της όπερας, Μαρία Βικτόρια Αλκαράς.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στην όπερα Teatro Colon εγγράφηκαν στο πρόγραμμα, το οποίο είναι εθελοντικό.

Τον περασμένο Απρίλιο το Teatro Colon προσάρμοσε τα τεράστια υπόγεια εργαστήρια του για να κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό. Είχε φτάσει να παράγει κατά μέσο 1.500 μάσκες την εβδομάδα. “Αυτό είναι ένα εργοστάσιο ονείρων”, είχε δηλώσει ο θεατρικός σκηνοθέτης Ενρίκε Μπορτολίνι επισημαίνοντας πως “το Colon έχει αυτό το πλεονέκτημα ότι όλα όσα βλέπετε στη σκηνή, όταν ανοίγει η αυλαία, είναι φτιαγμένα ακριβώς εδώ”.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πληροφορίες για ρουκέτες από το Λίβανο στο Ισραήλ

Στον Άλμπερτ Μπουρλά το εβραϊκό βραβείο Genesis

Και… εισαγγελική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου Αλεξόπουλου

Θύμα απάτης κόστους 10.000 ευρώ έπεσε ηλικιωμένη στα Τρίκαλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα