ΑΘΗΝΑ
18:42
|
26.04.2024
Στόχος να βεβαιωθεί πως η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων πραγματοποίησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο, σφραγίζοντας τις φήμες περί σκληρής “κόντρας” μεταξύ των δύο μερών.

Την είδηση δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα “De Standaard” τονίζοντας ότι το γεγονός έχει επιβεβαιωθεί και από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση στις παραδόσεις των εμβολίων οφείλονται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου” αναφέρει το βελγικό υπουργείο Υγείας.

Η επιθεώρηση, σύμφωνα με την De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, προκειμένου “να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα”, ανέφερε εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε.

“Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία” διευκρινίζει ο εκπρόσωπος, προκειμένου να συνταχθεί εν ευθέτω χρόνω, έκθεση με τα πορίσματα των ειδικών.

Yπενθυμίζεται ότι, όπως τόνισε χθες το βράδυ (27/1) η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η AstraZeneca στην προγραμματισμένη συζήτησή τους, δεν κατόρθωσαν να άρουν το αδιέξοδο για τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων, αν και θεωρήθηκε επικοδομητική η συζήτηση των δύο πλευρών.

Το παρασκήνιο της διαμάχης AstraZeneca -ΕΕ φούντωσε αμέσως μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Πασκάλ Σοριό, την Τετάρτη (27/1) ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η AstraZeneca δεν έχει κάποια συμβατική δέσμευση με την ΕΕ για την παράδοση των δόσεων που είχε αρχικά ανακοινώσει.

Προηγουμένως η φαρμακευτική είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει τις παραδόσεις στις παρτίδες εμβολίων στα κράτη-μέλη εξαιτίας προβλημάτων που σχετίζονται με την παρασκευή του εμβολίου στα εργοστάσια τηςς Ολλανδίας και του Βελγίου (εξού και η σημερινή έφοδος).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα