ΑΘΗΝΑ
15:09
|
26.04.2024
Την Κυριακή άφησαν την τελευταία τους πνοή και οι δύο ηθοποιοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, εμβληματική πρωταγωνίστρια των ταινιών “Δράκος” και “Μαγική Πόλις” του Νίκου Κούνδουρου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας αναφέροντας ότι την ίδια μέρα (Κυριακή 24/1) πέθανε και ο ηθοποιός Χάρης Νάζος.

«Μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων που πλήττουν τον εύθραυστο κλάδο μας δύο άνθρωποι της θεατρικής οικογένειας μας έφυγαν την Κυριακή και το πληροφορήθηκαμε σήμερα (Τετάρτη) την μέρα που κηδεύτηκαν” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

“Ο αξιοπρεπέστατος συνεπής καλός ηθοποιός του θεάτρου μας Χάρης Ναζος, γεννημένος το 37, που στάθηκε πλάι σαν γιος στους αλησμόνητους Τζόλυ Γαρμπή και Θόδωρο Μορίδη, κι η εμβληματική πρωταγωνίστρια του ‘Δράκου του Κούνδουρου και της ‘Μαγικής Πόλης’ , το μικρό κορίτσι απ’ την ‘Θεία απ’ το Σικάγο’ με την σύντομη αλλά σπουδαία καριέρα, που γεννήθηκε το 35, η υπέροχη Μαργαριτα Παπαγεωργίου έφυγαν από κοντά μας.. Είχα την τύχη να γνωρίσω και τους δυο από πολύ κοντά… Μια εποχή φεύγει μαζί τους…. Καλό ταξίδι αγαπημένοι μας της οικογένειας μας….Θα σας θυμόμαστε με αγάπη” καταλήγει ο ηθοποιός.

papageorgiou-54

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1935. Έμενε στο Νέο Φάληρο κοντά στο σπίτι του Θανάση Βέγγου, ο οποίος τη σύστησε στον Νίκο Κούνδουρο.

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έπαιξε επίσης στο «Κυριακάτικο Ξύπνημα» του Μιχάλη Κακογιάννη και υποδύθηκε τη μικρή κόρη του Ορέστη Μακρή και της Ελένης Ζαφειρίου στην κωμωδία «Θεία από το Σικάγο».

Ύστερα από έξι μόλις ταινίε εγκατέλειψε τον κινηματογράφο και στη συνέχεια της ζωής της ασχολήθηκε με τη διακόσμηση χώρων. Σε συνέντευξή της παλιότερα είχε πει ότι δεν ήθελε να αφήσει την ηθοποιία αλλά να βάλει τέλος στη σχέση της με τον Νίκο Κούνδουρο. Έτσι παντρεύτηκε και έφυγε στην επαρχία.

“Για μένα αυτά τα δύο ήταν ένα πράγμα. Από την αρχή που ξεκίνησα να κάνω κινηματογράφο κάτι άλλο μ’ ενδιέφερε πιο πολύ. Προτιμούσα να είμαι μια πετυχημένη μητέρα παρά μια καλή ηθοποιός”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Ο Χάρης Νάζος γεννήθηκε το 1937 στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Έπαιξε σε 19 ταινίες, δίπλα σε πολύ σημαντικούς ηθοποιός όπως η Τζόλυ Γαρμπή και ο Θόδωρος Μορίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα