ΑΘΗΝΑ
08:16
|
25.04.2024
Αφιερωμένο στη λογοτεχνία το πρώτο έργο του Εντουάρντο Κόμπρα για το 2021.
default
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια τοιχογραφία, ύψους 22 μέτρων, γεμάτη βιβλία και ένα αγόρι που ανεβαίνει μια σκάλα για να επιλέξει τον τόμο που θα διαβάσει. Η ολοκαίνουργια και πρώτη για το 2021 τοιχογραφία του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Εντουάρντο Κόμπρα συμβολίζει την προσπάθεια για τη γνώση και τα βήματα προς την επίτευξη των στόχων της ζωής. Παρουσιάστηκε χθες σε σχολείο της πόλης Σοροκάμπα κοντά στο Σάο Πάολο.

Ο αυτοδίδακτος street artist δήλωσε στη “Gazeta de Votorantim”: “Ερευνώ πολλές βιογραφίες προσωπικοτήτων στα έργα μου και τις πόλεις που επισκέπτομαι: Ψάχνω εικόνες, φωτογραφίες και κείμενα. Για αυτόν τον λόγο, προσπάθησα σε αυτή την τοιχογραφία να αναδείξω τη σημασία των βιβλίων στον πολιτισμό της χώρας μου και στη διαμόρφωση και ανάπτυξη των ανθρώπων”. Ο Κόμπρα έχει δημιουργήσει τοιχογραφίες σε 35 χώρες και 13 από τα έργα του έχουν θέμα τη λογοτεχνία και τα βιβλία γενικά.

Πριν ξεκινήσει την τοιχογραφία, ο Kobra απευθύνθηκε στα κοινωνικά μέσα και ζήτησε από τους χρήστες να του προτείνουν βιβλία. Σύμφωνα με έρευνα του “Reading Portraits” οι αναγνώστες στη Βραζιλία έχουν μειωθεί κατά 4,6 εκατομμύρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. “Αυτό δεν είναι καλό: Είμαστε λαός που δεν διαβάζει πολύ και οι αριθμοί δείχνουν ότι το αναγνωστικό κοινό μειώνεται συνεχώς. Μόνο το 52% του πληθυσμού της Βραζιλίας αγαπάει το βιβλίο και διαβάζει. Προετοιμάζω ένα πάνελ για να επισημάνω τη σημασία των βιβλίων, των έργων της βραζιλιάνικης λογοτεχνίας. Θέλω τη βοήθειά σας για να μάθω ποια βιβλία πρέπει να συμπεριλάβω στο έργο μου. Σχολιάστε εδώ: ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο; Ποιο λογοτεχνικό έργο θυμάστε από την παιδική σας ηλικία; Θα φτιάξουμε αυτήν την τοιχογραφία μαζί; », έγραψε ο καλλιτέχνης στο Instagram.

Ο Kobra έλαβε περίπου 4.000 προτάσεις. Τα 150 βιβλία με τις περισσότερες ψήφους βρήκαν μια θέση στην τοιχογραφία του. “Δεν είχα ακαδημαϊκή παιδεία, είμαι αυτοδίδακτος και τα βιβλία πάντα με βοηθούσαν”, τόνισε ο Βραζιλιάνος street artist, Εντουάρντο Κόμπρα.

Πηγή: Gazeta de Votorantim

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα