ΑΘΗΝΑ
15:47
|
25.04.2024
Περίπου 750 πελεκάνοι εντοπίστηκαν νεκροί στο καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών, Ντζουτζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 750 πελεκάνοι εντοπίστηκαν νεκροί στο καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών, Ντζουτζ, που έχει ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, στη βόρεια Σενεγάλη, σύμφωνα με τον διευθυντή των πάρκων της χώρας.

Δασοφύλακες εντόπισαν τα κουφάρια των πτηνών στις 23 Ιανουαρίου, κατά μήκος των συνόρων του καταφυγίου με την Μαυριτανία. Στην περιοχή αυτή σταθμεύουν τα πτηνά στο πέρασμά τους από την έρημο Σαχάρα προς τη Δυτική Αφρική κάθε χρόνο.

Σε ένα βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί, που δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ, καταγράφηκαν εκατοντάδες κουφάρια πελεκάνων σε μια παραλία.

«Συλλέξαμε μερικά δείγματα για να τα μελετήσουμε και ελπίζουμε ότι στο κοντινό μέλλον θα μάθουμε τι προκάλεσε τον θάνατο των πελεκάνων», δήλωσε σε σε συνέντευξή του ο Μπόκαρ Τίαμ, διευθυντής των πάρκων της Σενεγάλης.

Το καταφύγιο αποτελεί πέρασμα για περίπου 350 είδη πτηνών, ωστόσο νεκροί εντοπίστηκαν μόνο οι πελεκάνοι, συνέχισε ο Μπόκαρ Τίαμ, κάνοντας σαφές ότι προς το παρόν, παραμένει άγνωστη η αιτία θανάτου των πτηνών.

Οι αρχές έκλεισαν το πάρκο και διέταξαν την καύση των νεκρών πουλιών για προληπτικούς λόγους.

Αυτόν τον μήνα, η Σενεγάλη ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κρούσματα της γρίπης των πτηνών H5N1 σε ορνιθοτροφείο στην περιοχή Τίες, με αποτέλεσμα να θανατώσει περίπου 100.000 κοτόπουλα.

Πηγή: aljazeera.com/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα