ΑΘΗΝΑ
12:39
|
21.01.2022
Συμφώνησαν να συνεργαστούν σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Τουρκίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύγκλιση συμφερόντων σε θέματα διεθνούς και περιφερειακού ανταγωνισμού που αφορούν τις σχέσεις με Κίνα και Τουρκία φαίνεται πως διαπίστωσαν απόψε οι Σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ και ΕΕ.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν απόψε ο Αμερικανός νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν με τον επικεφαλής του γραφείου της προέδρου της Κομισιόν, Μπγιορν Ζάιμπερτ, συμφώνησαν στην ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η Κίνα και η Τουρκία.

Την άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι ζήτησε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του  Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν | ενότητες, κόσμος | Real.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο κ. Σάλιβαν υπογράμμισε τη δέσμευση του προέδρου (των ΗΠΑ Τζο) Μπάιντεν στη διατλαντική συμμαχία και την πρόθεση του να αποκαταστήσει και να αναζωογονήσει την εταιρική σχέση ΗΠΑ-ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής και της επενδυτικής σχέσης.

The EU's most powerful Germans – POLITICO

Συζήτησαν τη σημασία της στενής συνεργασίας ΗΠΑ-ΕΕ για την πανδημία και την παγκόσμια ασφάλεια στον τομέα της υγείας, καθώς και την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και την κλιματική αλλαγή. Συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Τουρκίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλίνκεν – Λαβρόφ σήμερα στη Γενεύη

ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 4 Λευκορώσους αξιωματούχους

Ισραήλ – Τουρκία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ μετά από 13 χρόνια

Η ΕΕ αποκαθιστά «μια ελάχιστη παρουσία» στην Καμπούλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα