ΑΘΗΝΑ
19:05
|
19.04.2024
78χρονη η πρώτη Βρετανή που έκανε την ένεση – Στόχος τα 240 εμβόλια την ημέρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda του Ηνωμένου Βασιλείου διευρύνει τις υπηρεσίες της. Έγινε σήμερα το πρώτο βρετανικό σούπερ μάρκετ στο οποίο πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού. Η 78χρονη πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε στο Asda έλαβε τη δόση του εμβολίου από εκπαιδευμένο προσωπικό φαρμακείων.

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο-σούπερ μάρκετ βρίσκεται στην περιοχή Κέιπ Χιλ στα δυτικά Μίντλαντς. Στόχος της διεύθυνσης του Asda είναι να πραγματοποιούνται 220 εμβολιασμοί την ημέρα. Ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα ένα ακόμα και μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο στο Γουότφορντ. Η εν λόγω εγκατάσταση θα έχει τη δυνατότητα 3.500 εμβολιασμών την ημέρα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης 7,16 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου λειτουργούν συνολικά 1.400 εμβολιαστικά κέντρα.

“Είμαστε περήφανοι που γίναμε το πρώτο σούπερ μάρκετ – φαρμακείο στη χώρα που προσφέρει αυτήν την υπηρεσία και συνδράμει με αυτόν τον τρόπο στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, δήλωσε o υπεύθυνος του φαρμακευτικού τμήματος του Asda, Φαϊζάλ Τάντι.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα