ΑΘΗΝΑ
18:57
|
26.04.2024
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι – Θα μιλήσουν οι: Κούρτοβικ, Μπένος, Ρήγος και Γκομόζιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα διοργανώνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για τον απεργό πείνας, Δημήτρα Κουφοντίνα. Ο 63χρονος κρατούμενος ξεκίνησε την απεργία πείνας πριν από 21 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιφνιδιαστική μεταφορά του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει διακομιστεί μέχρι στιγμής τρεις φορές στο Νοσοκομείο Λαμίας.

“Η ζωή του είναι πλέον σε κίνδυνο. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, η κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη απέναντι στον 63χρονο κρατούμενο, για πέμπτη φορά απεργό πείνας, αγνοώντας το δίκαιο αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην πτέρυγα που έχει ανεγερθεί για τους καταδικασθέντες ως μέλη της 17Ν. Η στάση αυτή παραπέμπει στην ωμότητα της κυβέρνησης Θάτσερ απέναντι στον απεργό πείνας Μπόμπι Σαντς – μια από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας”, σημειώνει το Δίκτυο.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν η συνήγορος του απεργού πείνας Ιωάννα Κούρτοβικ, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής (ΑΠΘ) Αλέξης Μπένος, ο πανεπιστημιακός Αλκης Ρήγος (μέλος ΣΦΕΒΑ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) και ο συντονιστής Τομέα Δικαιωμάτων ΜέΡΑ25 Δημήτρης Γκομόζιας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εκπροσώπων πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων. Η συνέντευξη Τύπου θα προβληθεί από τη σελίδα του Δικτύου στο facebook.

Πηγή: Εφ. Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα