ΑΘΗΝΑ
05:10
|
19.04.2024
Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά την έγκριση της ΕΕ για κυκλοφορία του εμβολίου της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο “επεισόδιο” στο φόντο του αδυσώπητου πολέμου των εμβολίων μεταξύ ισχυρών φαρμακευτικών πολυεθνικών και πλούσιων χωρών που διαγκωνίζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν εγκαίρως επαρκείς ποσότητες εμβολίων. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν ανακοίνωσε απόψε πως αναμένει από την AstraZeneca να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις που έχουν συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες.

Image

Η Πρόεδρος την Κομισιόν θύμησε παράλληλα ότι (λίγο νωρίτερα) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο και αυτής της εταιρίας στην ΕΕ.

Η ίδια σε σχετική ανάρτησή της στο Τουίτερ ανέφερε: «Μόλις εγκρίναμε το εμβόλιο της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ μετά τη θετική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα