ΑΘΗΝΑ
14:06
|
28.10.2021
Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά την έγκριση της ΕΕ για κυκλοφορία του εμβολίου της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο “επεισόδιο” στο φόντο του αδυσώπητου πολέμου των εμβολίων μεταξύ ισχυρών φαρμακευτικών πολυεθνικών και πλούσιων χωρών που διαγκωνίζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν εγκαίρως επαρκείς ποσότητες εμβολίων. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν ανακοίνωσε απόψε πως αναμένει από την AstraZeneca να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις που έχουν συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες.

Image

Η Πρόεδρος την Κομισιόν θύμησε παράλληλα ότι (λίγο νωρίτερα) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο και αυτής της εταιρίας στην ΕΕ.

Η ίδια σε σχετική ανάρτησή της στο Τουίτερ ανέφερε: «Μόλις εγκρίναμε το εμβόλιο της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ μετά τη θετική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
ΣΥΝΑΦΗ

Ν. Αναστασιάδης: «Σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων»

G20: Συνάντηση Μπάιντεν-Μέρκελ

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Eνώ δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν»

Ευρωβουλή: Είσοδος μόνο με πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό κατά της Covid 19 (upd.)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα