ΑΘΗΝΑ
02:40
|
19.04.2024
15.000 εθελοντές συμμετείχαν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών της αμερικανικής εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτελεσματικό στην αποτροπή μόλυνσης σε ποσοστό 89,3% παρουσιάζεται το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της αμερικανικής φαρμακευτικής Novavax μετά τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης κλινικών δοκιμών, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 εθελοντές.

“Το NVX-CoV2373 έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση αυτής της παγκόσμιας κρίσης στον τομέα της δημόσιας υγείας”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Novavax, Στάλνεϊ Ερκ.

Οι κλινικές δοκιμές έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έδειξαν επίσης ότι το εμβόλιο είναι σχεδόν στα ίδια ποσοστά αποτελεσματικό στην προστασία από την πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού, που εντοπίστηκε πρώτα στην Βρετανία, σύμφωνα με μια προκαταρκτική ανάλυση.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, μίλησε για “καλά νέα” σε ανάρτησή του στο Twitter για τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εν λόγω εμβολίου.

Ωστόσο, τα θετικά νέα αντισταθμίστηκαν από την κοινή ανακοίνωση ότι το εμβόλιο είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, την οποία οι επιστήμονες θεωρούν και αυτή πιο μεταδοτική.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξασφαλίσει 60 εκατομμύρια δόσεις από το εν λόγω εμβόλιο, οι οποίες θα παρασκευάζονται σε κέντρο στο Στόκτον-ον-Τις. Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να είναι έτοιμες για παράδοση το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι το σκεύασμα θα πρέπει πρώτα εγκριθεί από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή.
Μέχρι στιγμής τρία είναι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για επείγουσα χρήση κατά του νέου κορονοϊού – το εμβόλιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και της Moderna.


Πηγή: BBC, Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα