ΑΘΗΝΑ
20:25
|
26.04.2024
Την διεξαγωγή έρευνας για τον φρικτό θάνατο 19 Γουατεμαλτέκων μεταναστών στο βόρειο Μεξικό ζήτησε ο επίσκοπός Τόρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επίσκοπος Χοσέ Τόρες, εκπρόσωπος Τύπου της Καθολικής Εκκλησίας του Μεξικού για ζητήματα μετανάστευσης ζήτησε με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, την διεξαγωγή έρευνας για τον φρικτό θάνατο 19 Γουατεμαλτέκων μεταναστών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Στο όνομα των υψηλότερων αξιών της ανθρωπότητας καλούμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συμβάλει στην διεξαγωγή μιας εξονυχιστικής διερεύνησης» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ο Τόρες, υπεύθυνος για 120 καταφύγια για μετανάστες σε ολόκληρη την επικράτεια του Μεξικού.

Οι σοροί των μεταναστών βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πολιτεία Ταμαουλίπας απανθρακωμένες ενώ πολλά πτώματα έφεραν σημάδια από πυροβολισμούς. Οικογένειες από την μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής που έχουν υποψίες πως ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται συγγενείς τους μεταφέρθηκαν στο Μεξικό για να δώσουν δείγμα DNA ώστε να προχωρήσει η ταυτοποίηση.

Προς το παρόν οι μεξικανικές αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει τα θύματα ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Η Ταμαουλίπας θεωρείται κομβική πολιτεία για τις μεταναστευτικές οδούς που οδηγούν στις ΗΠΑ αλλά και για το εμπόριο ναρκωτικών, με πολλές επιθέσεις σε μετανάστες να έχουν να κάνουν με επιθέσεις από συμμορίες ναρκωτικών.

Πηγές: NBC, Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα