ΑΘΗΝΑ
04:44
|
21.09.2024
Πρόθυμος να καταθέσει στη δίκη του τέως Προέδρου για “υποκίνηση στάσης” στο Καπιτώλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός που εμφανίστηκε στις ταραχές εκτός και εντός του Καπιτωλίου με το γούνινο καπέλο και τα κέρατα, γνωστός ως “Σαμάνος QAnon”, δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει στη δεύτερη δίκη του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία της “υποκίνησης στάσης” για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον. Ο ένθερμος οπαδός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και κυρίως του συνωμοσιολογικού κινήματος QAnon Τζέικομπ Αντζέλι δηλώνει προδομένος από τον Τραμπ.

Ο δικηγόρος του, Άλμπερτ Γουότκινς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέτεντ Πρες (Associated Press) ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να καταθέσει εναντίον του Τραμπ στην επερχόμενη ακροαματική διαδικασία της αποπομπής του. Η ξαφνική μεταστροφή του αποδίδεται στο γεγονός ότι ο Αμερικανός τέως πρόεδρος αρνήθηκε να χορηγήσει χάρη σε όσους συμμετείχαν και συνελήφθησαν στα επεισόδια εντός του Καπιτωλίου, εξήγησε ο δικηγόρος του “Σαμάνου Qanon”.

Ο Τζέικομπ Αντζέλι φέρεται να έχει καταθέσει στις ομοσπονδιακές αρχές ότι συμμετείχε στη διαδήλωση “έπειτα από απαίτηση του Προέδρου” και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ζήτησε από τους “συμπατριώτες του να δώσουν το ‘παρών’ στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου”. Η εν λόγω τοποθέτηση του Αντζέλι είναι καταχωρημένη σε δικαστικά έγγραφα, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή του πρακτορείου Ασοσιέτεντ Πρες. Τέσσερις ακόμη διαδηλωτές, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την εισβολή, φέρονται να έχουν δηλώσει πως εκτελούσαν εντολές του Τραμπ.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Καπιτώλιο για να καταγγείλουν τη νοθεία των προεδρικών εκλογών, αλλά αρνείται ότι τους παρακίνησε να εισβάλουν στο Καπιτώλιο.

Η QAnon είναι μια ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει, χωρίς κανένα στοιχείο, ότι ο Τραμπ αντιμετωπίζει ένα “βαθύ κράτος” παιδεραστών και διακινητών ανθρώπων.  Έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στη διοργάνωση των διαδηλώσεων “Stop the Steal” (Σταματήστε την Κλεψιά) σε εθνικό επίπεδο από τότε που ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του 2020. 

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα