ΑΘΗΝΑ
07:50
|
06.06.2026
Προηγήθηκε χρήση χημικών για τη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με χρήση χημικών και προσαγωγές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικές αρχές ανέβασαν σήμερα το απόγευμα την ένταση στο περιθώριο κινητοποίησης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον απεργό πείνας και κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικοί επέλεξαν να επέμβουν για να διαλύσουν την ειρηνική κινητοποίηση όταν κάποιοι από το πλήθος μερικών δεκάδων ατόμων δοκίμασαν να σηκώσουν πανό με συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και 10 προσαγωγές.

Το αίτημα του Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που έχει καταδικαστεί για τη δράση της «17 Νοέμβρη», βρίσκεται για τρίτη φορά σε λίγες μέρες στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Για τρίτη φορά στο νοσοκομείο μέσα σε 10 μέρες

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται “εύθραυστη” από την πολυήμερη απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου, ζητώντας μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύνοδος παλαιστινιακών κομμάτων στην Αίγυπτο στις 6 και 7 Ιουνίου, χωρίς τη Φατάχ

Ασυνήθιστες βραδινές διαδηλώσεις Υπερορθόδοξων Εβραίων σε Ιερουσαλήμ και Μπέιτ Σεμές

Οργή Λιβανέζου Προέδρου για το Ιράν αντί… για το Ισραήλ που βομβαρδίζει

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα