ΑΘΗΝΑ
15:55
|
13.05.2024
Διαφωνίες καταγράφηκαν και στο ζήτημα του ανοίγματος των γυμνασίων και των λυκείων, αλλά και στην επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαραθώνια είναι η σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την Αττική αλλά και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, το λιανεμπόριο αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύγκλιση φαίνεται να υπάρχει στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως προκρίνεται και το click in shop για ένδυση, υπόδηση και ενδεχομένως κομμωτήρια, γεγονός που σημαίνει πως οι καταναλωτές θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να δοκιμάσουν ένα προϊόν που έχουν επιλέξει.

Διαφωνίες καταγράφηκαν και στο ζήτημα του ανοίγματος των γυμνασίων και των λυκείων, με αρκετούς ειδικούς να ζητούν παράταση μιας εβδομάδας και επανεξέταση του ζητήματος για τα γυμνάσια.

Ωστόσο, τελικώς φαίνεται πως αποφασίστηκε να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές να παραμείνουν κλειστά, εξέλιξη που σηματοδοτεί πως για την Αττική -παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα εάν θα μπει στο «κόκκινο»-θα επιστρέψουν στα σχολεία μόνο οι μαθητές του γυμνασίου. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές, θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Στο «τραπέζι» έχει πέσει και το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική στις 18:00, κάτι που επίσης αποτελεί σημείο διαφωνίας για τους ειδικούς.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του ο  καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης από τις 18:00, ενώ τόνισε πως υπάρχει ανησυχία πως η μετάλλαξη της Αφρικής δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Εντός ωρών καταρρέει το σύστημα υγείας

SOS εκπέμπει η Tandem μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Δραστηριοτήτων της

Αλτσχάιμερ: Τα γονίδια επηρεάζουν την πιθανότητα ασθένειας σύμφωνα με μελέτη

Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Αττικόν» για Μητσοτάκη: Ήρθε σαν τον κλέφτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα