ΑΘΗΝΑ
05:59
|
20.04.2024
12.321 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.321 στα 2.205171, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 794 στους 56.546, σύμφωνα με την καταμέτρηση.

Ρωσία: Οι αρχές ανακοίνωσαν 19.032 νέα κρούσματα και 512 θανάτους

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 19.032 νέα περιστατικά COVID-19, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό κρουσμάτων στη χώρα σε 3.832.080.

Οι αρμόδιες αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν επίσης 512 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 72.697.

Βρετανία: 1.200 νέοι θάνατοι, 23.275 νέα κρούσματα

Η Βρετανία ανακοίνωσε 1.200 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19 σήμερα, ένας αριθμός μικρότερος των 1.245 μία ημέρα πριν και 23.275 νέα κρούσματα κορονοϊού, ένας αριθμός επίσης μικρότερος σε σύγκριση με χθες.

Βάσει των επίσημων στοιχείων, 8,38 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τα 7,89 εκατομμύρια που ανακοινώθηκαν χθες.

Ιταλία: 12.715 νέα κρούσματα και 421 θάνατοι

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.715 κρούσματα κορονοϊού και 421 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 298.010 διαγνωστικά τεστ, το 4,3%των οποίων ήταν θετικό. Χθες το ανάλογο ποσοστό ήταν 5,1% και τα περιστατικά ήταν 13.574, με 477 νεκρούς.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 52 λιγότεροι ασθενείς, και 299 λιγότεροι στις νοσοκομειακές μονάδες. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 88.279 άνθρωποι.

Νορβηγία: Η κυβέρνηση θα χαλαρώσει σταδιακά το lockdown στην περιοχή της πρωτεύουσας στις 3/02

Η νορβηγική κυβέρνηση θα χαλαρώσει σταδιακά το lockdown που έχει επιβληθεί λόγω του κορονοϊού στην περιοχή της πρωτεύουσας, επιτρέποντας το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων και την επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων αναψυχής από τις 3 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χoύιε.

Το ξέσπασμα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία, οδήγησε στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων, όπως το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων για πρώτη φορά στην πανδημία.

«Οι μολύνσεις μειώνονται συνεχώς στη Νορβηγία και τώρα έχουμε καλύτερη γενική εικόνα για το ξέσπασμα και την εξάπλωση», δήλωσε ο Χούιε σε συνέντευξη Τύπου.

Η κατάσταση μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Όσλο παραμένει αβέβαιη, ωστόσο, και η χαλάρωση θα είναι ως εκ τούτου σταδιακή, πρόσθεσε.

Τα καταστήματα που δεν βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν από την Τετάρτη, όπως και τα εστιατόρια, αν και δεν θα επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ, όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου. Στα σχολεία θα αρθούν κάποιοι περιορισμοί, με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερη διδασκαλία διά ζώσης και να υπάρχουν μεγαλύτερες ομάδες μαθητών, αν και θα ληφθούν υπόψιν οι συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Επτά κενές κλίνες έχουν απομείνει στις ΜΕΘ νοσοκομείων της ηπειρωτικής Πορτογαλίας

H Πορτογαλία ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει μόνο επτά κενές κλίνες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της στο ηπειρωτικό της τμήμα για ασθενείς με covid-19 καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει οδηγήσει τις αρχές να στείλουν ορισμένους βαριά ασθενείς σε νησιά της χώρας.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι από τις 850 κλίνες ΜΕΘ που προορίζονται για ασθενείς με COVID-19 στην ηπειρωτική χώρα, οι 843 είναι κατειλημμένες.

Η χώρα αυτή των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων διαθέτει επιπλέον 420 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς που πάσχουν από άλλες νόσους.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ανήλθε σε 12.435, μειωμένος δηλαδή σε σχέση με τον αριθμό ρεκόρ της Πέμπτης, ενώ σημειώθηκαν και 293 θάνατοι.

Η Πορτογαλία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει συνολικά 12.179 θανάτους από COVID-19 και 711.018 κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχει τον υψηλότερο μέσο όρο κατά κεφαλήν κρουσμάτων και θανάτων επταημέρου σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το www.ourworldindata.org.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι η ιατροδικαστικιή υπηρεσία της χώρας, στις υποχρεώσεις της οποίας είναι η διενέργεια νεκροτομών για την αστυνομία και για άλλους θεσμούς, έχει ζητήσει ένα φορτηγό ψυγείο για τη συντήρηση των πτωμάτων καθώς τα γραφεία τελετών δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον μεγάλο αριθμό των νεκρών.

Μια ένωση, η οποία εκπροσωπεί τα γραφεία τελετών, ανακοίνωσε ότι και στα δημόσια νοσοκομεία έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα ειδικά ψυγεία για τη συντήρηση των πτωμάτων.

Με τις κλίνες στην ενδοχώρα της Πορτογαλίας να εξαντλούνται, τρεις ασθενείς που χρειάζονται επείγουσα φροντίδα, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από την Λισαβόνα στην νήσο Μαδέρα χθες, όπου το σύστημα υγείας υφίσταται μικρότερη πίεση.

Η κυβέρνηση έχει αποδώσει την αύξηση των κρουσμάτων στην απόφαση για χαλάρωση των περιορισμών στη διάρκεια των Χριστουγέννων και την ταχύτητα εξάπλωσής τους στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Το Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, Ricardo Jorge, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Lusa ότι η νέα παραλλαγή πιθανόν να αντιστοιχεί σε 65% των νέων κρουσμάτων μέσα σε τρεις εβδομάδες. Η Πορτογαλία παρέτεινε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το λοκντάουν και επέβαλε αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Γαλλία: Οι αρχές έκλεισαν 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι

Την ώρα που τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά στη Γαλλία από τα τέλη Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19, οι αρχές ανακάλυψαν χθες και προχθές 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές βεβαίωσαν τις σχετικές παραβάσεις και θα επιβάλουν εντός των επόμενων ωρών στους υπεύθυνους το μέτρο του διοικητικού κλεισίματος των καταστημάτων, διάρκειας 15 ημερών, ανέφερε η αστυνομία του Παρισιού σε ένα δελτίο τύπου.

Χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται από τις 18.00 τοπική ώρα, των παράνομων πάρτι και του «παράνομου ανοίγματος» των εστιατορίων, προκειμένου «οι παρεκκλίσεις ορισμένων να (…) μην καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων».

Από την 1η Ιανουαρίου, 34 εμπορικά καταστήματα στο Παρίσι έχουν επίσης κλείσει για ένα δεκαπενθήμερο, εκ των οποίων 8 σούπερ μάρκετ, για μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή χρήσης της μάσκας, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, καθημερινά, κατά μέσο όρο, ελέγχονται στο Παρίσι 300 με 400 επιχειρήσεις που υποδέχονται κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα