ΑΘΗΝΑ
08:11
|
15.08.2022
Καθώς οι αγρότες ξεκινούν απεργία πείνας, η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε πως διακόπτονται προσωρινά οι υπηρεσίες διαδικτύου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία μπλόκαρε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε αρκετές περιοχές γύρω από το Νέο Δελχί το Σάββατο, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες ξεκίνησαν μια μονοήμερη απεργία πείνας μετά από μια εβδομάδα συγκρούσεων με αρχές που άφησαν έναν νεκρό και εκατοντάδες τραυματίες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας δήλωσε πως οι υπηρεσίες διαδικτύου σε τρεις τοποθεσίες στα περίχωρα του Νέου Δελχί, όπου πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες, αναστέλλονται μέχρι την Κυριακή για “διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας”. Οι ινδικές αρχές διακόπτουν συχνά τις υπηρεσίες διαδικτύου όταν πιστεύουν ότι θα υπάρξουν αναταραχές, ωστόσο η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστη στην πρωτεύουσα.

Στην κύρια περιοχή όπου λαμβάνει χώρα η διαμαρτυρία, κοντά στο χωριό Σινγκού, στα βόρεια προάστια της πόλης, υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία, καθώς εκατοντάδες τρακτέρ έφτασαν από τη Χαριάνα, ένα από τα δύο κράτη στο κέντρο των διαδηλώσεων.

Οι αγρότες δήλωσαν ότι η απεργία πείνας του Σαββάτου, που συμπίπτει με την επέτειο του θανάτου του Μαχάτμα Γκάντι, στοχεύει να δείξει ότι οι διαδηλωτές είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους ειρηνικοί. Ο αρχηγός της ομάδας των αγροτικών ενώσεων Samyukt Kisan Morcha που διοργανώνει τις διαμαρτυρίες, Ντάρσαν Παλ, δήλωσε πως το κίνημα των αγροτών ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι ειρηνικό και πως οι δράσεις της 30ης Ιανουαρίου έχουν ως στόχο τη διάδοση των αξιών της αλήθειας και της μη βίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΤΡΑΠ: Μουσικό έγκλημα ή μουσική του εγκλήματος;

Ξεκινά η μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία για την Αφρική

Συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αεροπλάνο προσγειώθηκε βγάζοντας καπνούς

Ο πρόεδρος του Μεξικού θέλει να κρατήσει τον στρατό στους δρόμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα