ΑΘΗΝΑ
14:29
|
26.04.2024
Η Κούβα ανακοίνωσε πως όσοι φτάνουν στη χώρα θα τίθενται σε καραντίνα μίας εβδομάδας, προκειμένου να εξαπλωθεί η διασπορά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε ότι από τις 6 Φεβρουαρίου όσοι εισέρχονται στην Κούβα θα τίθενται σε καραντίνα για μία εβδομάδα, ενώ οι πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες άλλες χώρες θα μειωθούν σε μία την εβδομάδα ανά αεροπορική εταιρεία.

Οι τουρίστες θα πρέπει να παραμένουν με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχεία και οι κάτοικοι σε ειδικά κέντρα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Εντός πέντε ημερών θα υποβάλλονται σε τεστ. Οι επισκέπτες θα πρέπει να προσκομίζουν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο προς την Κούβα και θα πρέπει να υποβάλλονται σε ακόμη ένα κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

Ορισμένα σημεία που έχουν απομονωθεί από τον πληθυσμό ενδέχεται να έχουν πιο χαλαρούς κανόνες και οι διπλωμάτες, οι επιχειρηματίες, οι ξένοι φοιτητές και οι δημοσιογράφοι θα έχουν τις δικές τους τοποθεσίες και πρωτόκολλα.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί στη χώρα από τότε που τα αεροδρόμια άνοιξαν εκ νέου τον Νοέμβριο με περισσότερες από 13.000 κρούσματα να έχουν ανακοινωθεί τον Ιανουάριο και τους θανάτους να έχουν φτάσει στους 213. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι πάνω από το 70% των κρουσμάτων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ταξιδιώτες, κυρίως Κουβανούς του εξωτερικού. οι οποίοι επισκέπτονται την οικογένειά τους αλλά δεν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης στο σπίτι.

Οι πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, τον Παναμά, τις Μπαχάμες, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Τζαμάικα, την Αϊτή και μερικές άλλες χώρες, και που μεταφέρουν πολλούς Κουβανούς, ήδη μειώθηκαν κατά τον Ιανουάριο και πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα