ΑΘΗΝΑ
16:14
|
18.04.2024
Αυτά που γίνονται σήμερα με τις φαρμακοβιομηχανίες υπάγονται σε έναν εμπορικό πόλεμο, στον οποίο είναι ενταγμένη η ΕΕ, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ «Real FM» υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «έλεγε από την πρώτη στιγμή, ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν και η διαδικασία θα πάρει σε μάκρος».

«Το εμβόλιο είναι εμπόρευμα που ανήκει σε επιχειρηματικούς ομίλους και αυτοί πουλάνε το εμπόρευμά τους με βάση το κριτήριο του κέρδους. Αυτή την πολιτική στηρίζει και προωθεί η ΕΕ. Αυτά που βλέπουμε να γίνονται σήμερα με τις φαρμακοβιομηχανίες υπάγονται σε έναν εμπορικό πόλεμο, στον οποίο είναι ενταγμένη η ΕΕ, δεν είναι έξω από αυτόν, έτσι λειτουργεί η καπιταλιστική αγορά, με μπλοκ κρατών και ανταγωνισμούς και με κριτήριο το κέρδος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει εδώ και καιρό τα συμβόλαια και τους όρους συμφωνιών της ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες, κάτι που απέρριψε η Κομισιόν με την αιτιολογία ότι είναι «εμπορικό απόρρητο» και «ευαίσθητες πληροφορίες» που λόγω του ανταγωνισμού, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Επισήμανε ακόμα ότι το πρώτο ζήτημα στη διαχείριση της πανδημίας «είναι να έχεις δημόσιο σύστημα Υγείας που να μπορεί να ανταποκριθεί στις λαϊκές ανάγκες και αυτό δεν το έχουμε σήμερα, καθώς η Υγεία παραμένει ο μεγάλος ασθενής και από ό,τι φαίνεται ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΕΕ έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα γιατί θέλουν ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας που το ονομάζουν ενιαίο χώρο Υγείας».

Ο Κ. Παπαδάκης τόνισε ότι οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ιδιαίτερα την επικαιρότητα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής που θα παράγουν με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

ΟΗΕ: Ανησυχία για έξαρση χολέρας στην Υεμένη μετά τους 75 θανάτους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα