ΑΘΗΝΑ
01:47
|
08.12.2021
Η Ρωσία και η Τουρκία δημιουργούν παρατηρητήριο για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως η Ρωσία και η Τουρκία άνοιξαν ένα κοινό κέντρο το Σάββατο προκειμένου να επιτηρούν την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία συμφωνήθηκε μετά από μια αναζωπύρωση της σύγκρουσης στην περιοχή.

Το κέντρο, το οποίο και οι δύο χώρες συμφώνησαν να ιδρύσουν τον Νοέμβριο, άνοιξε επίσημα στην περιοχή του Άνταμ του Αζερμπαϊτζάν. Πρόκειται να απασχολεί έως και 60 στρατιώτες από την Τουρκία και τη Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Η Τουρκία δήλωσε την Παρασκευή ότι ένας Τούρκος στρατηγός και 38 άτομα θα εργαστούν εκεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η παρακολούθηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της χρήσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων καθώς και της αξιολόγησης των δεδομένων που λαμβάνονται από άλλες πηγές. Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν έναντι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και έχει επικρίνει τους συνπροέδρους της λεγόμενης Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, που διευθύνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Ρωσία, για το ότι δεν επιλύει τη μακροχρόνια σύγκρουση σε δεκαετίες διαμεσολάβησης. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγγυήσεις για ΝΑΤΟ ζήτησε ο Πούτιν από τον Μπάιντεν

Παράταση για Πόθεν Έσχες ως τις 31 Ιανουαρίου

Δύο νικητές έβγαλε το τζόκερ

Εως και δύο χρόνια φυλακή στους «αρνητές» γονείς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα