ΑΘΗΝΑ
13:45
|
20.04.2024
Το Βιετνάμ ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο και διέκοψε την συνάντηση του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος καθώς η χώρα βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης έξαρσης κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Βιετνάμ, μια χώρα περίπου 98 εκατομμυρίων ανθρώπων, στην οποία μέχρι στιγμής η καταπολέμηση της διασποράς του ιού ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, κατέγραψε 180 νέα κρούσματα από την Πέμπτη που εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στη βόρεια επαρχία Χάι Ντουόνγκ. Πρόκειται για μια ραγδαία εξάπλωση, δεδομένου ότι η χώρα έχει καταγράψει μόλις 1.739 κρούσματα από τότε που η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο, χάρη στα μαζικά τεστ και τον κεντρικό σχεδιασμό.

Ο υφυπουργός Υγείας, Νγκουιέν Τρουνγκ Σον, δήλωσε πως η χώρα διαθέτει την εμπειρία να διαχειριστεί τα νεα κρούσματα, προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι θα προσπαθήσουν να περιορίσουν την έξαρση έως τις 6 Φεβρουαρίου, πριν από τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Η κυβερνητική δήλωση το Σάββατο ανέφερε ότι πριν από τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο για την καταπολέμηση της εξάπλωσης, που έχει διαμορφωθεί βάσει ενός υποθετικού σεναρίου 10.000 κρουσμάτων. Ο επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι υπάρχει ακόμη ένα σχέδιο, βασισμένο στο ενδεχόμενο εμφάνισης 30.000 κρουσμάτων.

Οι αρχές έσπευσαν να κάνουν τεστ σε χιλιάδες ανθρώπους, καθώς οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν κρούσματα και στο Ανόι, όπου το κυβερνών κόμμα διεξάγει το συνέδριό του για την επιλογή νέας ηγεσίας. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το συνέδριο θα λήξει τη Δευτέρα, μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca PLC για εγχώριο εμβολιασμό, αφού ο πρωθυπουργός Νγκουγιέν Σουάν Φουκ δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα πρέπει να έχει εμβόλιο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 και ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια 30 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου. Η λιμενική πόλη του Χάι Φονγκ ανέφερε επίσης ότι θα επιδιώξει ξεχωριστά να εξασφαλίσει 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον πληθυσμό της πόλης.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Χάι Ντουόνγκ, όπου 2.340 εργαζόμενοι εργοστaσίου τέθηκαν σε καραντίνα, αφότου ένας υπάλληλος ήρθε σε επαφή με ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στη βρετανική μετάλλαξη της νόσου κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία στα μέσα Ιανουαρίου.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα