ΑΘΗΝΑ
11:41
|
26.04.2024
Διαδηλωτές κατά των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων πραγματοποίησαν πορεία στο Άαρχους της Δανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Δανίας για να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε ολόκληρη τη νύχτα στο Άαρχους, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας διοργανώθηκε από μια ομάδα, που αυτοπροσδιορίζεται ως “Men in Black”, η οποία αντιτίθεται στα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Πολλοί διαδηλωτές εμφανίστηκαν με αναμμένους φανούς και φωτοβολίδες, ενώ κάποιοι από αυτούς τα εκτόξευσαν προς την αστυνομία που επιτηρούσε πολύ στενά τη συγκέντρωση. Τουλάχιστον ένα άτομο συνελήφθη κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ενώ αρκετά άλλα προσήχθησαν και ακολούθησε ανάκριση και συστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εμφανίστηκαν αρκετά μεγάλα πανό με επικριτικά συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής όπως το “Κλείστε το Christianborg, ανοίξτε την κοινωνία” που αναφέρεται στο κυβερνητικό κτίριο στην Κοπεγχάγη.

Ένα άλλο πανό απευθυνόταν προσωπικά στον πρωθυπουργό της χώρας γράφοντας “Καλύτερα ένα νεκρό βιζόν για σύντροφος από τον Μέττε Φρέντρικσεν”. Η ομάδα “Men in Black” φαίνεται να έχει έντονες διαθέσεις εναντίον του Φρέντερικσενκαι. καθώς την περασμένη Κυριακή έκαψε ένα ομοίωμά του κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Η αναφορά στα βιζόν στηλιτεύει την θανάτωση των βιζόν της χώρας, η οποία εκτυλίχθηκε στα τέλη του 2020. Αφού τα ζώα σε πολλά εκτροφεία μολύνθηκαν από τον ιό και στη συνέχεια τον μετέδωσαν στους ανθρώπους, η κυβέρνηση της Δανίας σε μια πρωτοφανή κίνηση διέταξε την ολική εξόντωσή τους. Οι μαζικοί τάφοι των μινκ, που έγιναν βάιραλ στη χώρα, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σχετικά με τη ρύπανση των υπόγειων υδάτων. Επιπλέον, σε αρκετούς χώρους ταφής τα πτώματα έχουν κυριολεκτικά βγει έξω από τους τάφους τους εξαιτίας των αερίων και πρέπει να επανενταφιαστούν, ενώ τόσα πτώματα δεν έχουν καν υπολογιστεί.

Η Δανία αύξησε πρόσφατα τις απαγορεύσεις, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, μειώνοντας το όριο των συγκεντρώσεων σε πέντε άτομα (από δέκα). Οι χώροι ψυχαγωγίας, καθώς και τα εστιατόρια και τα μπαρ, παραμένουν κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει καταγράψει σχεδόν 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.100 θανάτων. Ενώ οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί σε σύγκριση με τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό, εξακολουθούν να είναι αρκετά μεγάλοι για το έθνος των 5,8 εκατομμυρίων.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα