ΑΘΗΝΑ
11:21
|
19.05.2024
Εν όψει του εορτασμού της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, η Ν. Κορέα διατηρεί τους αυστηρούς περιορισμούς, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα θα επεκτείνει το λοκντάουν κατά δύο εβδομάδες, έως το τέλος των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς καθώς νέα κρούσματα προκύπτουν διαρκώς στη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Τσανγκ Σι-κιγούν. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει την ισχύ των περιοριστικών μέτρων και προτύπων προστασίας από τον ιό μέχρι το τέλος της σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, χωρίς χαλάρωση, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας, το οποίο είχε επιβραδυνθεί προσωρινά, απειλεί και πάλι την καθημερινή ζωή μετά τα ομαδικά κρούσματα στα σχολεία ιεραποστολικής εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση διέλυσε τις προσδοκίες ότι η κυβέρνηση θα τροποποιούσε τα μέτρα που περιλαμβάνουν την απαγόρευση δείπνου σε εσωτερικό καφέ και εστιατόριο μετά τις 9 μ.μ. και οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων – δύο βασικά μέτρα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά – και έχουν τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Δεκεμβρίου. Ωστόσο, μετά την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων σε σχολεία ιεραποστολικής εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, αντιστρέφοντας την πρόσφατη πτωτική τάση των καθημερινών κρουσμάτων, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να διατηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα εν όψει του εορτασμού της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, που ξεκινούν στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Τσανγκ είπε ότι η συνεχιζόμενη εξάπλωση πρέπει να μειωθεί περαιτέρω για να διευκολυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού της Νότιας Κορέας και η έναρξη του εαρινού σχολικού εξαμήνου, τα οποία έχουν οριστεί για το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα. 

Δήλωσε επίσης ότι περίπου 117.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer, που αντιστοιχούν σε περίπου 60.000 άτομα, θα φτάσουν ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου μέσω του παγκόσμιου συστήματος διανομής COVAX. Η AstraZeneca θα αποστείλει, επίσης, τα προϊόντα της για περίπου 300.000 άτομα από τον Φεβρουάριο, μέσω της COVAX, ως την πρώτη παρτίδα αποστολής από τα τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια και έως 2,19 εκατομμύρια που αναμένεται να λάβει η χώρα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA) κατέγραψε 355 νέα περιστατικά το Σάββατο τα μεσάνυχτα. Οι αριθμοί έπεσαν κάτω από  400 για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες εν μέρει λόγω των λιγότερων τεστ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τα κρούσματα των σχολείων της ιεραποστολής αυξήθηκαν περαιτέρω, με συνολικά 379 άτομα να έχουν διαγνωστεί θετικά, σύμφωνα με στοιχεία του KDCA.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα