ΑΘΗΝΑ
17:22
|
23.04.2024
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 11.252 κρούσματα κορονοϊού και 237 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 11.252 κρούσματα κορονοϊού και 237 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 213.364 διαγνωστικά τεστ, το 5,2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, τα περιστατικά ήταν 12.715, με 421 νεκρούς.

Παράλληλα, από αύριο, δεκαέξι ιταλικές περιφέρειες σε σύνολο είκοσι θα αποτελούν «κίτρινη ζώνη», με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, όμως, Ρομπέρτο Σπεράντσα, τόνισε ότι «χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσοχή, για να μην υπάρξει πισωγύρισμα και να μη χαθεί η πρόοδος που επιτελέσθηκε τις τελευταίες εβδομάδες».

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η προειδοποίηση του Σπεράντσα και η διαφαινόμενη ανησυχία του, οφείλονται στο ότι, σήμερα, τόσο στο Μιλάνο, όσο και στη Νάπολη, καταγράφηκε πολυκοσμία σε αρκετές κεντρικές οδούς. Το ίδιο συνέβη και στη Ρώμη, όπου πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να επωφεληθούν των τελευταίων εκπτώσεων. Η δημοτική αστυνομία και οι καραμπινιέροι «έκοψαν» περισσότερα πρόστιμα απ΄ότι συνήθως και οι ειδικοί άρχισαν να απευθύνουν νέες εκκλήσεις, προειδοποιώντας ότι «αν δεν τύχουν σεβασμού οι κανόνες συμπεριφοράς που όλοι γνωρίζουμε, ο κορονοϊός μπορεί να ξαναρχίσει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς».

Ρωσία: Οι αρχές ανακοίνωσαν 18.359 νέα κρούσματα και 485 θανάτους

Η Ρωσία κατέγραψε 18.359 νέα περιστατικά COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, συμπεριλαμβανομένων 2.284 κρουσμάτων στη Μόσχα, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό στη χώρα σε 3.850.439.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της χώρας, 485 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον επίσημο αριθμό των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 73.182.

Η Πορτογαλία απαγορεύει τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στο εξωτερικό

Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την «έκρηξη» κρουσμάτων της νόσου Covid-19, η Πορτογαλία απαγορεύει στους πολίτες της τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στο εξωτερικό, από σήμερα και για 15 ημέρες.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας, στο μέτρο προβλέπονται ορισμένες σπάνιες εξαιρέσεις, όπως οι επαγγελματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, οι έκτακτες ιατρικές ανάγκες, η μεταφορά εμπορευμάτων και οι οικογενειακές επανενώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Γαλλικό Πρακτορείο, η Πορτογαλία είναι η χώρα που έχει πληγεί σφοδρότερα παγκοσμίως από την πανδημία, σε σχέση με τον πληθυσμό της, των 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται σε περισσότερους από 12.000 νεκρούς, εκ των οποίων περίπου οι μισοί κατά το τρίτο βίαιο κύμα. Η χώρα έχει τεθεί από τις 15 Ιανουαρίου σε δεύτερη καθολική καραντίνα.

Διά της ξηράς, οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας με την Ισπανία έχουν επανέλθει και τα σημεία διέλευσης έχουν περιοριστεί.

Στο Ελβάς, ένα από τα κυριότερα σημεία διέλευσης, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χλμ ανατολικά της Λισαβόνας, δεκάδες οδηγοί υποβλήθηκαν σε ελέγχους σήμερα το πρωί από την αστυνομία και την υπηρεσία συνόρων της Πορτογαλίας, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σχετικά με τις πτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον χώρο Σένγκεν, η Πορτογαλία έθεσε σε ισχύ τρεις κατηγορίες μέτρων σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

Οι ταξιδιώτες από λιγότερο πληγείσες χώρες, όπως τη Νορβηγία, δεν αντιμετωπίζουν κανέναν περιορισμό. Εκείνοι από ενδιάμεσες χώρες, όπως η Γαλλία, πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 λιγότερο από 72 ώρες πριν από την επιβίβασή τους.

Τέλος, οι ταξιδιώτες από χώρες τα περισσότερα κρούσματα, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, πρέπει όχι μόνο να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κατά την επιβίβασή τους, αλλά επίσης να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών μόλις φθάσουν στην πορτογαλική επικράτεια.

Η Πορτογαλία έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις της με τη Βρετανία και τη Βραζιλία λόγω της ανίχνευσης νέων στελεχών του ιού.

Γαλλία: Κοντά σε υψηλό 9 εβδομάδων οι νοσηλείες ασθενών με νέο κορονοϊό

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε γαλλικά νοσοκομεία ανήλθε σχεδόν σε υψηλό 9 εβδομάδων σήμερα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας 27.613 ασθενείς με νέο κορονοϊό, ένας αριθμός υψηλότερος κατά 331 σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, φθάνοντας στο επίπεδο που είχε καταγραφεί τελευταία φορά την 1η Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν επέβαλε την Παρασκευή ένα τρίτο πανεθνικό λοκντάουν και αντ’ αυτού αυστηροποίησε τους συνοριακούς ελέγχους, έκλεισε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και ενίσχυσε την αστυνόμευση κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε στην εφημερίδα Journal du Dimanche ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας χωρίς να επιβάλει καθολική καραντίνα. Όμως, επισήμανε, πως οι μεταλλάξεις που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική είναι επικίνδυνες και ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει γρήγορα ένα ακόμη λοκντάουν εάν οι μολύνσεις κορυφωθούν.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 19.235 νέα κρούσματα Covid-19, σε σύγκριση με 18.436 την περασμένη Κυριακή. Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 45, στους 3.158.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα