ΑΘΗΝΑ
21:06
|
26.04.2024
Ο Νγκουγιέν Φου Τρονγκ επανεξελέγη στο 13ο εθνικό συνέδριο ως Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Φου Τρονγκ, 76 ετών, επανεκλέχθηκε για τρίτη πενταετή θητεία, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της χώρας εδώ και δεκαετίες. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ (VNA) ανέφερε ότι “ο σύντροφος Νγκουγιέν Φου Τρονγκ εξελέγη στο 13ο εθνικό συνέδριο ως Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ”.

Ο Τρονγκ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και ηγήθηκε της προσπάθειας ενάντια στη διαφθορά, εξαιρέθηκε από τους κανόνες του κόμματος που ορίζουν ότι άτομα άνω των 65 ετών πρέπει να συνταξιοδοτούνται.

Η επανεκλογή του Τρονγκ ως Γενικού Γραμματέα του κόμματος έλαβε χώρα σε ένα πενταετές συνέδριο του κόμματος στο Ανόι, όπου 1.600 εκπρόσωποι του κόμματος από ολόκληρο το Βιετνάμ πραγματοποιούν διασκέψεις επί οκτώ ημέρες, κυρίως κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να επιλέξουν μια νέα ηγετική ομάδα, με στόχο την ενίσχυση της συνεχιζόμενης οικονομικής επιτυχίας του Βιετνάμ  – και τη νομιμότητα της κυριαρχίας του κόμματος. Το Βιετνάμ δεν έχει έναν μοναδικό κυβερνήτη και διοικείται επίσημα από τέσσερις “πυλώνες”: τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, που κατέχει το ισχυρότερο αξίωμα, τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό  και τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα