ΑΘΗΝΑ
11:25
|
25.04.2024
Ο Πάπας Φραγκίσκος θέσπισε μία Παγκόσμια Ημέρα προκειμένου να τιμώνται ξεχωριστά οι παππούδες/γιαγιάδες και οι ηλικιωμένοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέσπισε σήμερα την “Παγκόσμια Ημέρα για τους παππούδες/γιαγιάδες και τους Ηλικιωμένους” στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για να τιμώνται μία φορά το χρόνο και να υπογραμμίζεται η σημασία τους για την κοινωνία. Ο Πάπας έκανε την ανακοίνωση στο κυριακάτικο κήρυγμά του σήμερα το μεσημέρι και ανέφερε ότι η Παγκόσμια ημέρα θα γιορτάζεται την τέταρτη Κυριακή του Ιουλίου κάθε χρόνο στις καθολικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Η Καθολική Εκκλησία έχει ήδη την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, την οποία θέσπισε ο Πάπας Παύλος το 1967, την Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας που ίδρυσε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ το 1984 και την Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών, που καθιέρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος το 2017. Η Εκκλησία διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις και θρησκευτικά γεγονότα αυτές τις μέρες για να επιστήσει την προσοχή στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των ομάδων ομάδων αυτών.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, 84 ετών, καλεί συχνά την κοινωνία να εκτιμά τους ηλικιωμένους ως πηγή σοφίας και εμπειρίας και έχει θρηνήσει για την “κουλτούρα απορριμμάτων” που τους αφήνει στην άκρη επειδή δεν είναι πλέον παραγωγικοί.


Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα