ΑΘΗΝΑ
22:45
|
19.04.2024
Η ισλαμιστική ομάδα αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ύποπτο αυτοκίνητο εξερράγη στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, στην πολυσύχναστη περιοχή Kilometer 4 στο Μογκαντίσου,  και ακολούθησε πυροβολισμός μεταξύ μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας σε ένα ξενοδοχείο, προκαλώντας άγνωστο έως τώρα αριθμό θυμάτων σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες και τις αρχές.

Η ισλαμιστική ομάδα αλ Σαμπάαμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα και συχνά πραγματοποιεί βομβαρδισμούς πολεμώντας κατά της κυβέρνησης της Σομαλίας, ανέλαβε την ευθύνη μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, λέγοντας ότι οι μαχητές εισήλθαν στο ξενοδοχείο μετά από μια βομβιστική επίθεση. “Μια επιχείρηση μαρτυρίου από τους μουτζαχεντίν συνεχίζεται στο ξενοδοχείο Afrik, το οποίο αποτελεί κάλυψη για αξιωματούχους της αποστατικής κυβέρνησης” αναφέρθηκε.

Ο καταστηματάρχης Αλί Αμπντουλαχί δήλωσε πως ένα επιταχυνόμενο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο ξενοδοχείο και το σημείο ελέγχου και προσέθεσε πως η έκρηξη ήταν δυνατή και ακολούθησε έντονη πυρά. Μετά την έκρηξη οι δυνάμεις ασφαλείας εθεάθησαν να περικυκλώνουν την περιοχή, όπου τα αυτοκίνητα επιθεωρούνται καθ ‘οδόν προς το αεροδρόμιο. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί συνηθισμένο σημείο συνάντησης πολιτικών στελεχών. Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε πως η έκρηξη έκανε το ξενοδοχείο να τρέμει και σημείωσε ότι δραπέτευσε μέσω μιας σκάλας κάτω από έναν τοίχο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαντίκ Αλί είπε ότι πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν από το ξενοδοχείο Afrik, ωστόσο είναι βέβαιο ότι υπάρχουν απώλειες, καθώς οι μαχητές ξεκίνησαν την επίθεση με την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου. Σημείωσε πως η επιχείρηση συνεχίζεται και τα θύματα θα είναι γνωστά αργότερα.

Η αλ Σαμπάαμπ θέλει να κυβερνήσει τη Σομαλία, σύμφωνα με την ερμηνεία του ισλαμικού νόμου για τη σαρία.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα