ΑΘΗΝΑ
13:44
|
24.04.2024
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανησυχούν έπειτα από τον εντοπισμό στη Μητρόπολη Νεαπόλεως κρούσματος με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού, η οποία φέρεται να είναι από τις πιο επικίνδυνες.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης μετέβησαν χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, για να αξιολογήσουν την κατάσταση.  Από σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ξεκινούν ελέγχους σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα στη Μητρόπολη, τις ενορίες και το δημαρχείο. Οι ειδικοί αποκλείουν την ενδοεκκλησιαστική διασπορά.

“Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. (Το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης) αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας και όχι ενδοεκκλησιαστική διασπορά”, ανέφερε μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι δεν είναι γνωστό από πού προήλθε. Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητά του πως αυτή η εξέλιξη  δεν θα επηρεάσει τους εμβολιασμούς. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα είχε εντοπιστεί μόνο η βρετανική μετάλλαξη. Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι τα συνολικά κρούσματα με βρετανική μετάλλαξη είναι 173 και ένα με νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα