ΑΘΗΝΑ
23:35
|
26.04.2024
Οι εστιάτορες ξεκινούν "ανταρσία" και ανυπακοή κατά των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο έρωτας και, ενίοτε, η εξέγερση μπορεί να περνάνε από το στομάχι. Αυτό τουλάχιστον δείχνει να πιστεύει ο Γάλλος σεφ Στεφάν Τουριγιόν που ξεκίνησε τη δική του “επανάσταση” από το εστιατόριό του La Source Bleue στην πόλη Κουσάνς της ανατολικής Γαλλίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχές λουκέτο που έχει βάλει στην εστίαση η κυβέρνηση λόγω πανδημίας.

Ο Γάλλος σεφ έβαλε σήμερα “φωτιά” στην κουζίνα και ξεκίνησε με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες τη μάχη απέναντι στα λουκέτα και την καταπίεση των αρχών για σκληρούς περιορισμούς λόγω πανδημίας προσφέροντας σε δεκάδες περαστικούς γευστικά πιάτα.

French chef Stephane Turillon serves meals outside his restaurant "La source bleue" in Cusance, eastern France, on February 1, 2021

Θα υπερασπίζομαι πάντα το επάγγελμά μου! Η δουλειά μου δεν είναι το “click away” ή το ντελίβερι και να κλείνω το φαγητό σε ένα κουτί. Ήμουν και πάντα θα είμαι εστιάτορας! Αυτό μου αρέσει να κάνω! Και αυτό θα κάνω” δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Γάλλος σεφ εξηγώντας την απόφασή του παρά τη νέα προειδοποίηση και τις απειλές του υπουργού Οικονομίας, Μπρούνο Λε Μερ, για αυστηρά πρόστιμα και άλλα σκληρά μέτρα.

Ο Τουριγιόν, που άνοιξε το εστιατόριό του το μεσημέρι, αντιμετωπίζει κίνδυνο τριετούς φυλάκισης και πρόστιμο 60.000 ευρώ και εξάμηνη αναστολή λειτουργίας του μαγαζιού του (που είναι κλειστό,ούτως ή άλλως από τον περασμένο Οκτώβρη όπως και κάθε άλλη επιχείρηση εστίασης στη Γαλλία!).

Όταν ρωτήθηκε εάν γνωρίζει τα πιθανά αντίποινα των αρχών ο Τουριγιόν απάντησε καταφατικά εξηγώντας πως προτιμά να…θυσιαστεί “για το γενικό καλό” παρά να βλέπει το λουκέτο στο μαγαζί του ενώ τα εστιατόρια, τα καφέ και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπό τον όρο της ευλαβικής τήρησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, όπως αποστάσεις και χρήση μάσκας όπου αυτό είναι δυνατό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου euronews, o Τουριγιόν πάντως δεν είναι ο μόνος “αντιστασιακός” εστιάτορας στη Γαλλία. Την περασμένη βδομάδα, ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Νίκαια τέθηκε υπό κράτηση επειδή σέρβιρε φαγητό σε περίπου 100 άτομα παρά τα μέτρα απαγόρευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα