ΑΘΗΝΑ
11:00
|
24.04.2024
Με τα 9 εκατ. του έκτακτου συμπληρώματος, εκτιμάται ότι η Ευρώπη θα λάβει περίπου 40 εκατ. δόσεις του εμβολίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια επιπλέον παρτίδα 9 εκατ. δόσεων του εμβολίου της κατά του κορονοϊού η AstraZeneca τείνει κλάδο ελαίας προς την Κομισιόν, βάζοντας τέλος στον πολυήμερο πόλεμο δηλώσεων που είχε προηγηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων στα κράτη-μέλη.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ικανοποιημένη από την κίνηση της AstraZeneca αναγνώρισε μέσω Twitter την προσπάθεια της φαρμακοβιομηχανίας για της εξομάλυνση στην παροχή και την παράδοση των εμβολίων.

 “Βήμα προς τα εμπρός για τα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατ. επιπλέον δόσεις εντός του πρώτου τριμήνου (συνολικά 40 εκατ. δόσεις), συγκριτικά με την προσφορά της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Επίσης, η εταιρεία θα διευρύνει τις παραγωγικές της δυνατότητες στην Ευρώπη” διευκρινίζει στην ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι η διαμάχη μετάξύ της AstraZeneca και ΕΕ ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας ότι θα μειώσει την παραγωγή των εμβολίων που προορίζονται για τα κράτ-μέλη, εξαιτίας προβλημάτων στα εργοστάσιά της σε Ολλανδία και Βέλγιο.

Η συμφωνία της AstraZeneca με την ΕΕ, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε μόλις την Παρασκευή, προβλέπει ότι θα παραδοθούν 300 εκατ. δόσεις, με μια προαιρετική παραγγελία για επιπλέον 100 εκατ. δόσεις. Η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι η εταιρεία θα παρέδιδε στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2021, 80 εκατ. δόσεις. ς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα