ΑΘΗΝΑ
05:45
|
24.04.2024
Αρχικά θα χρησιμοποιηθούν παρτίδες που παρήχθησαν στη Ρωσία. Συζητήσεις για την καθιέρωση διμερούς συνεργασίας στην παραγωγή μεταξύ Αλγερίας και Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To Καζακστάν ξεκινά σήμερα την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.


Στο πρώτο στάδιο της εκστρατείας θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στην υγεία, οι δάσκαλοι, οι αστυνομικοί και τα ευάλωτα άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Αρχικά, θα χρησιμοποιηθούν οι παρτίδες του εμβολίουSputnik V που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία και στα μέσα Φεβρουαρίου, η εκστρατεία θα συνεχιστεί με τα εμβόλια που θα έχουν παραχθεί στο εσωτερικό της χώρας.

Η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου στην Καραγκάντα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Marat Shoranov, μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν παραχθεί στην Καραγκάντα δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V.

Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν για όλους τους πολίτες της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο QazCovid-In του Καζακστάν διέρχεται την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών.

Οι αρχές του Καζακστάν αναμένουν ότι ο εμβολιασμός θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα, η οποία επιδεινώθηκε τους τελευταίους δύο μήνες.

Το Καζακστάν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 186.711 κρούσματα κοροναϊού, 167,914 αναρρώσεις και 2.549 θανάτους.

Σημειώνεται ότι την 1η Αυγούστου, το Υπουργείο Υγείας του Καζακστάν άλλαξε τη μέθοδο καταμέτρησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Εκτός από τους επιβεβαιωμένους ασθενείς με COVID-19, τα δεδομένα περιλαμβάνουν πλέον και ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με πνευμονία, οι οποίοι αν και είναι αρνητικοί στο τεστ κορονοϊού, έχουν συμπτώματα παρόμοια με το COVID-19. Στη χώρα καταγράφηκαν 47.858 τέτοιες περιπτώσεις και 569 θάνατοι από τις 31 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, η Αλγερία δήλωσε την Κυριακή (31/1) ότι συζήτησε με τη Ρωσία τη δυνατότητα παραγωγής του εμβολίου Sputnik V στο εσωτερικό της.

Οι συνομιλίες για την παρασκευή του εμβολίου στην Αλγερία πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Αμπντελαζίζ Τζεράντ και του Ρώσου πρέσβη Ιγκόρ Μπελιάεφ, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

“Τα δύο μέρη συμφώνησαν να ξεκινήσουν επαφές μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο χωρών με σκοπό την καθιέρωση διμερούς συνεργασίας …”, αναφέρεται στη δήλωση.

Η Αλγερία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της το Σάββατο (30/1), μια ημέρα μετά την παραλαβή 50.000 δόσεων Sputnik V ενώ παρτίδες του εμβολίου της AstraZeneca πρόκειται να παραδοθούν στη χώρα τη Δευτέρα.

Η Αλγερία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει 107.339 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και 2.891 θανάτους.

Πηγές: Tass, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα