ΑΘΗΝΑ
14:33
|
01.06.2024
Ο 12χρόνος πήγαινε απρόθυμα στα ραντεβού καθώς ο εργοθεραπευτής αρχικά του έθετε ερωτήσεις σεξουαλικής φύσεως παρενοχλώντας τον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άρειος Πάγος, εφαρμόζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα μείωσε την ποινή γνωστού παιδοεργοθεραπευτή και επιστημονικού συνεργάτη της παιδιατρικής κλινικής του κρατικού νοσοκομείου “Παίδων”, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος 12χρόνου αγοριού που αντιμετώπιζε αναπτυξιακές διαταραχές.

Ο 12χρόνος που αντιμετώπιζε προβλήματα διάσπασης προσοχής είχε εξετασθεί από παιδοφυχίατρο και ψυχολόγο οι οποίοι διέγνωσαν δυσκολίες στη βαθιά δομή του λόγου και μικρή ψυχοσυναισθηματική ανωριμότητα.


Έτσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 και ενώ ήταν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου, η μητέρα του απευθύνθηκε στον συγκερκριμένο «αναπτυξιακό εργοθεραπευτή», ο οποίος παρείχε υπηρεσίες διάγνωσης παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και έκανε προγράμματα αποκατάστασης.


Τον ανήλικο συνόδευε στις συνεδρίες με τον εργοθεραπευτή ο πατέρας του, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο 12χρονος ήταν πάντα μόνος του μέσα στο ιατρείο.

Ο 12χρόνος πήγαινε απρόθυμα στα ραντεβού καθώς ο εργοθεραπευτής αρχικά του έθετε ερωτήσεις σεξουαλικής φύσεως παρενοχλώντας τον ενώ όταν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του μικρού παιδιού προχώρησε σε ασέλγεια σε βάρος του.


Ο ανήλικος αποκάλυψε στον μεγαλύτερο αδερφό του ό,τι συνέβαινε στο κέντρο εργοθεραπείας επί δέκα συνεχείς μήνες, ο οποίος με τη σειρά του μετέφερε τα γεγονότα στους γονείς του 12χρονου.

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο εργοθεραπευτής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για αποπλάνηση 12χρόνου ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Τελικά όμως, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε μερικά την καταδικαστική απόφαση, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο, προκειμένου να μειωθεί η ποινή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

20 νεκροί σε ναυτικό δυστύχημα στο Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν

Η Ισλανδία ψηφίζει για την εκλογή νέου προέδρου

Τιφλίδα: Επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Σαακασβίλι

Μητσοτάκης: Ανάδειξη και επένδυση στις λιμενικές υποδομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα