ΑΘΗΝΑ
02:24
|
25.04.2024
Τιμή εκκίνησης τα 5.000 δολάρια για το κειμήλιο που φέρεται να εκλάπη από το καταφύγιο του Αδόλφου στις βαυαρικές Άλπεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δημοπρασία από τον οίκο “Alexander Auctions” βγαίνει ένα κάθισμα τουαλέτας, το οποίο φέρεται να εκλάπη από το μπάνιο του τελευταίου καταφυγίου του Αδόλφου Χίτλερ, Μπέργκοφ, στις βαυαρικές Άλπεις. Το ασυνήθιστο κειμήλιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα ανήκε σε μια οικογένεια στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός στρατιώτης Ραγκνβάλντ Μπορς μαζί με τη 2η μεραρχία τεθωρακισμένων του γαλλικού στρατού ήταν από τις πρώτες συμμαχικές δυνάμεις που είχαν μπει και λεηλάτησαν την επονομαζόμενη “δεύτερη έδρα” του Τρίτου Ράιχ τον Μάιο του 1945. Ο Χίτλερ ήταν ήδη νεκρός και το τελευταίο καταφύγιό του ήταν ήδη κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων.

Ωστόσο, κάποια αντικείμενα είχαν μείνει ανέπαφα και λεηλατήθηκαν. Ένα από αυτά φέρεται να ήταν και το κάθισμα τουαλέτας από το μπάνιο του Αδόλφου, το οποίο δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τα 5.000 δολάρια.

Ο Αμερικανός στρατιώτης Ραγκνβάλντ Μπορς είχε επίσης αφαιρέσει από το καταφύγιο του Χίτλερ αρκετούς πίνακες και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι εκτιμητές του οίκου δημοπρασιών  “Alexander Auctions”  ελπίζουν πως το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να φτάσει ως και τις 15.000 δολάρια. Όπως αναφέρει το RT News το καπάκι τουαλέτας έχει μέγεθος 16 με 19 ίντσες και δύο επιχρωμιωμένα μεταλλικά εξαρτήματα που ενώνουν τα δύο κομμάτια. Πολλές λεπτομέρειες για το τίποτα!

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα