ΑΘΗΝΑ
18:37
|
06.05.2024
Ομόφωνη η καταδίκη του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ που έδωσε την τιμωρητική εντολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Αμίρ Οχάνα, δεν είχε καμία αρμοδιότητα να δώσει εντολή για καθυστέρηση του εμβολιασμού των Παλαιστίνιων κρατουμένων, οι οποίοι ούτως ή άλλως ανήκουν στη δεύτερη ομάδα προτεραιότητας του εμβολιαστικού προγράμματος. Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση τριών δικαστών του Ισραήλ, οι οποίοι υπογράμμισαν πως ο Οχάνα “δεν είχε καμία αρμοδιότητα και ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει μια τέτοια εντολή ή να λάβει μια τέτοια απόφαση είναι ο υπουργός Υγείας.

Πρόσθεσαν ότι επίσης ότι ο Αμίρ Οχάνα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ως τιμωρία για τους κρατούμενους.

Ο εμβολιασμός των Παλαιστίνιων κρατουμένων ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, αλλά ο γενικός εισαγγελέας Αβιχάι Μάντελμπλιτ επίμεινε ότι το Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας όφειλε να πάρει μια απόφαση για τη στάση του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ.

Ο Αμίρ Οχάνα, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός του Ισραήλ, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όταν στα τέλη του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την αναβολή του εμβολιασμού των κρατουμένων. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και μη κυβερνητικές οργανώσεις είχαν ζητήσει από τις ισραηλινές αρχές να εμβολιάσουν τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, καθώς τουλάχιστον 250 από τους οποίους είχαν διαγνωστεί θετικοί τον κορονοϊό. Στα ισραηλινά σωφρονιστικά κέντα κρατούνται περίπου 4.000 Παλαιστίνιοι.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από δύο εκατομμύρια Ισραηλινοί πολίτες, επί πληθυσμού εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα