ΑΘΗΝΑ
15:18
|
08.05.2024
Η πόλη βάφτηκε “κόκκινη” στον επιδημιολογικό χάρτη λόγω αύξησης κρουσμάτων αλλά και των 11 περιστατικών του μεταλλαγμένου στελέχους στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτάκτως στην Πάτρα, που συμπεριλαμβάνεται στις “κόκκινες” περιοχές της χώρας, μετέβη  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, όπου προήδρευσαν σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και αστυνομικοί φορείς, ήταν η άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, λόγω της ανησυχητικής έντονης αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται στη Πάτρα, ανεξαρτήτως μεταλλάξεων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να βάλουν όλοι πλάτη για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να γίνει το καρναβάλι. Ερωτηθείς για το καρναβάλι, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το tempo24.gr, “ας το ξεχάσουμε και φέτος, δεν μπορεί να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις, είναι επικίνδυνο και μόνο που το συζητάμε”.

Προειδοποίησε επίσης ότι “βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να οδηγηθούμε στο κόκκινο και να χρειαστούν πολύ αυστηρά μέτρα”, ωστόσο, επισήμανε ότι πλέον γίνονται συστηματικά οι εμβολιασμοί. Τέλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αυστηρές ποινές για όσους έχουν μετατρέψει τα μαγαζιά τους σε “ορθάδικα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tempo24.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα