ΑΘΗΝΑ
20:22
|
02.06.2024
Η άγνωστη τραυματική εμπειρία της 31χρονης και το “κατηγορώ” για την αδιαφορία των Ρεπουμπλικανών συναδέλφων της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δημοκρατική πολιτικός και μέλος του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλεξάντρια Οκάζιο-Κόρτες αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Η 31χρονη βουλευτίνα μίλησε για την τραυματική της εμπειρία ενώ παράλληλα κατήγγειλε τους Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους της που συνεχίζουν να αποποιούνται των ευθυνών τους για την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

“Είμαι επιζήσασα σεξουαλικής επίθεσης” εξομολογήθηκε η Κόρτες προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της και πρόσθεσε, “Και δεν έχω μιλήσει γι’ αυτό σε πολλούς ανθρώπους μέχρι σήμερα”. Μιλώντας σε ένα Instagram Live το βράδυ της Δευτέρας η Νεοϋορκέζα πολιτικός δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το περιστατικό της σεξουαλικής επίθεσης, αλλά είπε: “ Η δημόσια εξομολόγηση είναι από μόνη της ένα τεράστιο βήμα. Η παραδοχή είναι τεράστιο βήμα για όσους έχουν υποστεί ένα τέτοιο τραύματα. Ειδικά σ’ ένα κόσμο ο οποίος προσπαθεί να σας πείσει ότι αυτό που βιώσατε, δεν το βιώσατε, ότι λέτε ψέματα. Και αυτό, ξέρετε, προσθέτει κι άλλα τραύματα στα ήδη υπάρχοντα. Εάν έχεις βιώσει σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση, λεκτική κακοποίηση υπάρχει πάντα αυτή η πιθανότητα”.

Η Αλεξάντρια Οκάζιο- Κόρτες, η οποία θεωρείται από τα ανερχόμενα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος μετά τις εκλογές του 2018, εκπροσωπεί στο Κογκρέσο το 14ο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, το οποίο καλύπτει περιοχές όπως το Μπρονξ και το Κουίνς.

Κατέληξε σημειώνοντας “θα ισχυριστούν ότι το λέω για να έχουν κάτι οι άνθρωποι να πουν για μένα. Για να δημιουργήσω θόρυβο γύρω από το όνομά μου. Όλα τα τραύματα μπορούν να τέμνονται και να αλληλεπιδρούν. Και υπάρχουν και αυτοί που ενώ σε άγγιξαν με αναίδεια στον χώρο εργασίας σου, σου λένε να προχωρήσεις . Προσπαθούν να πουν ότι δεν μας συνέβη ποτέ”.

Παράλληλα η Κόρτες εξαπέλυσε επίθεση κατά του γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ, κι άλλων Ρεπουμπλικανών που εξακολουθούν να αρνούνται ότι η παράταξή τους φέρει ευθύνη για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και της εισβολής οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. “Αυτή είναι η τακτική των θυτών ή καλύτερα αυτές είναι οι τακτικές που οι θύτες χρησιμοποιούν”, είπε η Αλεξάντρια Οκάζιο- Κόρτες .

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25: Εκδήλωση για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο

ΕΣΥ: Με στάση εργασίας απαντούν οι γιατροί στις κυβερνητικές απειλές

Μπλακ άουτ στα νότια προάστια της Αττικής

Κασσελάκης: Αύριο από τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει το πόθεν έσχες του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα