ΑΘΗΝΑ
15:34
|
26.04.2024
Η ιδέα που ξεκίνησε για πλάκα και έχει αποφέρει 50.000 λίρες σε μια εκτροφέα της βόρειας Αγγλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διαδικτυακές ενοικιάσεις κατσίκας για τα μίτινγκ μέσω Zoom κι άλλων πλατφορμών την εποχή της καραντίνας ξεκίνησαν για πλάκα, αλλά έχουν αποφέρει τρελά κέρδη και έσοδα στην εκτροφέα από το Λανκασάιρ της βόρειας Αγγλίας. Το ότι έχουμε έσοδα 50.000 λιρών μέσα σε έναν χρόνο δεν είναι καθόλου αστείο τελικά, λέει στο BBC η Ντοτ Μακάρθι και προσθέτει είναι “σκέτη τρέλα” το πόσα χρήματα είναι κάποιοι διατεθειμένοι να ξοδέψουν για τη σταρ του αγροκτήματός μας, τη Λόλα, αλλά και για τις άλλες κατσίκες μας.

Πέντε λεπτά για ένα μίτινγκ με την κατσίκα Λόλα της φάρμας του Κρόνκσο Φολντ κοστίζει περίπου πεντέμισι ευρώ. Η Ντοτ Μακάρθι αναφέρει ότι η ιδέα με τις νοικιαζόμενες κατσίκες κράτησε τη φάρμα ανοιχτή, το προσωπικό δεν έχασε ούτε μια ημέρα εργασίας, δεν μπήκε ποτέ σε αναστολή και παράλληλα μπόρεσαν να κάνουμε κάποιες βελτιωτικές εργασίες, όπως να εγκαταστήσουν ανανεώσιμες τεχνολογίες ενέργειας. Επιπλέον έχει περισσότερη “πλάκα από το απλά να πουλάς κοπριά”, σχολίασε η Βρετανή εκτροφέας.

Η 32χρονη, η οποία ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση πριν από πέντε χρόνια, εξήγησε ότι ιδέα να νοικιάζει το κοπάδι της ήρθε όταν η ίδια άρχισε να βαριέται σε κάποια διαδικτυακά μίτινγκ και σκέφτηκε να κάνει μια έκπληξη στους συνομιλητές της βάζοντας στη συζήτηση και στην οθόνη μια κατσίκα για να να σπάσει λίγο τη μονοτονία των ψηφιακών συναντήσεων.

Η ιστοσελίδα σού επιτρέπει να διαλέξεις ποια κατσίκα θέλεις και παρέχει πληροφορίες για τον χαρακτήρα της κάθε μιας. Οι κατσίκες του Zoom έχουν συμμετάσχει σε διαδικτυακές συσκέψεις στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στην Κίνα και στην Αυστραλία. Κάποιοι πληρώνουν παραπάνω από το αντίτιμο των πέντε λιρών για τις κατσίκες. “Έχει πολλή πλάκα να βλέπεις εκείνους που έχουν κλείσει την κατσίκα να προσπαθούν να παραμείνουν σοβαροί ενώ οι σαστισμένοι συνάδελφοί τους προσπαθούν να καταλάβουν γιατί βλέπουν μια κατσίκα στην οθόνη”.

Η ιδέα έπιασε τόσο που κι άλλες φάρμες μπήκαν στην αγορά και στον ανταγωνισμό.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα