ΑΘΗΝΑ
18:43
|
18.05.2024
Αρνητικός διαγνώστηκε στην αφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού στο δεύτερο μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνητικός διαγνώστηκε στην αφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού στο δεύτερο μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη. 


Ο ιερέας της Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, είχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές και τους ειδικούς, καθώς θα ήταν το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Δανιηλίδη, αρνητικά είναι και τα τεστ και των άλλων ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή με το 36χρονο ιερέα.

“Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά τεστ των κληρικών, όπου την Κυριακή σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής”, ανέφερε ο δήμαρχος Συκεών και πρόσθεσε ότι “είμαστε χαρούμενοι σήμερα, καθώς τα χθεσινοβραδινά μοριακά τεστ των δύο διακόνων και όλου το εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντος τους είναι αρνητικά”.

Σημειώνεται ότι αρνητικά ήταν και τα 320 rapid test που διενεργήθηκαν σε εργαζομένους και κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (31/1) έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Από το πρωί της Δευτέρας διενεργούνται σαρωτικοί έλεγχοι με μαζικά τεστ στο Δήμο Νεαπόλεως και στην ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα