ΑΘΗΝΑ
20:23
|
05.05.2024
Υπάρχουν φόβοι ο εμβολιασμός αλλά και η φυσική ανοσία όλων όσοι έχουν νοσήσει να αποδειχθούν λιγότερο αποτελεσματικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας έχει ανακαλύψει 11 περιπτώσεις, όπου “ο ιός του Κεντ”, δηλαδή η βρετανική μετάλλαξη, έχει τροποποιηθεί και η δομή του πλησιάζει επικίνδυνα εκείνη της  νοτιοαφρικανικής και της βραζιλιάνικης μετάλλαξης.και της Βραζιλίας. Η νέα μετάλλαξη ονομάστηκε E484K.

Η εξέλιξη ανησυχεί του ειδικούς καθώς υπάρχουν φόβοι ο εμβολιασμός αλλά και η φυσική ανοσία όλων όσοι έχουν νοσήσει να αποδειχθούν λιγότερο αποτελεσματικά.

“Πρόκειται για αλλαγές στην δομή του, ίδιες με εκείνες που παρατηρούνται στην νοτιοαφρικανική και τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη”, δηλώνουν οι ειδικοί, τονίζοντας ότι “αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οτι τόσο ο εμβολιασμός όσο και η φυσική ανοσία εκείνων που έχουν ήδη νοσήσει θα αποδειχθούν λίγοτερο αποτελεσματικά”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς “δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο κατά πόσον οι μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στη Βρετανία είναι εισαγόμενες, ή πρόκειται για μία φυσική μετάλλαξη του ιού, που επιχειρεί να αποφύγει τα ανθρώπινα αντισώματα”.

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία έχουν εντοπιστεί αρκετά περιστατικά της μετάλλαξης E484K σε ασθενείς με το βρετανικό στέλεχος.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες μιλούν για “άσχημα νέα” που αφορούν την κατάσταση της πανδημίας στην Βρετανία παρ’ ότι, όπως δηλώνουν, δεν έχουν αιφνιδιαστεί καθώς πρόκειται για μία “αναμενόμενη εξέλιξη”.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των εμβολιασμών δείχνουν ότι εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό έναντι της νέας μετάλλαξης, ωστόσο η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος ενδέχεται να μην είναι ισχυρή ή διαρκής.

Τα δύο νέα εμβόλια των Novavax και Janssen που αναμένεται να εγκριθούν σύντομα, φαίνεται ότι παρέχουν κάποιου είδους προστασία έναντι της νέας μετάλλαξης.

Οι ειδικοί ωστόσο, είναι καθησυχαστικοί και υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες μεταλλάξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα