ΑΘΗΝΑ
20:47
|
24.04.2024
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων αντιδρά καλώντας σε κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας τη ντόπια μαφία και τα καρτέλ μεγαλεμπόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εθνική Ομοσπονδία Εργαζομένων και Εργατών Λιβάνου (FENASOL) απέρριψε σήμερα την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ραούλ Νεχμέ για αύξηση στην τιμή του ψωμιού κατά 20%.

Η FENASOL ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Εμπορίου να πάρουν πίσω το μέτρο που μετατρέπει σε είδος πολυτελείας το πλέον βασικό τρόφιμο των φτωχών νοικοκυριών στο καθημερινό τραπέζι! Προειδοποίησε πως εάν δεν μπει τέρμα σε αυτό το σχέδιο θα επακολουθήσει και νέο επώδυνο κύμα ακρίβειας καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση μελετά την κατάργηση κρατικών επιδοτήσεων σε βασικά είδη και υπηρεσίες για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά στο πλαίσιο όρων δανείου 246 εκατομμυρίων δολαρίων, που πήρε πριν μερικές μέρες από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε συνδικάτα, επαγγελματικές και αγροτικές ενώσεις η Ομοσπονδία Εργαζομένων ζήτησε από όλους τους φορείς να συνενώσουν τις δυνάμεις ώστε αφενός να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο μέτρο της δεύτερης (από τον περασμένο Νοέμβρη) ανατίμησης του ψωμιού.

Αφετέρου τους καλεί να παλέψουν ξαναβγαίνοντας στους δρόμους του αγώνα που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2019 για να πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους και να κερδίσουν μία ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερίες.

Καταγγέλλει επίσης την ύπαρξη “καρτέλ” στο ψωμί μεταξύ παραγωγών και μεγαλεμπόρων αλλά και την καταλήστευση των κρατικών ταμείων και των τραπεζών από τη ντόπια μαφία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από τους μισούς Λιβανέζους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό του πληθυσμού που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας εκτινάχθηκε από το 8% το 2019 στο 23% σήμερα.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εισαγωγέων ειδών διατροφής προειδοποίησε από την πλευρά του ότι ενδέχεται να μειωθούν τα αποθέματα, σε μια χώρα που εισάγει το 80% των τροφίμων της.

Οι ελλείψεις και οι δυσκολίες στην εισαγωγή τροφίμων οφείλονται στο κλείσιμο των τραπεζών λόγω κρίσης και καραντίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα