ΑΘΗΝΑ
14:04
|
05.05.2024
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά εν μέσω λοκντάουν, έχει επεκταθεί σε μια περιοχή 70.000 στρεμμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Εξαιρετικά “επικίνδυνη και σοβαρή” χαρακτηρίζεται η κατάσταση έξω από την πόλη Περθ της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, όπου η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα εξακολουθεί να κατακαίει τεράστιες εκτάσεις και αρκετοί κάτοικοι έχουν λάβει εντολή εκκένωσης των εστιών τους ενώ βρίσκονται σε λοκντάουν λόγω του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με το BBC τουλάχιστον 30 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι τα σπίτια που έχουν καεί είναι περισσότερα από 50.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, ωστόσο ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να νοσηλευθεί μετά την εισπνοή καπνού. Για την κατάσβεση της φωτιάς βρίσκονται στην περιοχή περίπου 300 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκάουαν η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της αλλαγής της κατεύθυνσης των ισχυρών ανέμων. Η περίμετρος του μετώπου ξεπερνά τα 75 χιλιόμετρα. «Αυτήν τη στιγμή η Δυτική Αυστραλία δίνει μάχη σε δύο μέτωπα – την άκρως επικίνδυνη φωτιά και την άκρως επικίνδυνη κατάσταση με τον κορονοϊό”, είπε ο ΜακΓκάουαν. Ζήτησε επίσης από τους πολίτες όσο μπορούν να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους για να αποτραπεί ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του ιού.

Το Περθ μια πόλη δύο εκατομμυρίων κατοίκων μπήκε σε αυστηρό λοκντάουν την περασμένη Κυριακή εξαιτίας ενός μόλις καταγεγραμμένου κρούσματος. Ωστόσο, ήταν το πρώτο κρούσμα μετά από διάστημα δέκα μηνών και αυτό σήμανε συνεργό στις υγειονομικές αρχές.  Ακόμα και η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, αναβλήθηκε. Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να εργαστούν, για να ψωνίσουν, να αθληθούν ή να πάνε στον γιατρό.

Η Δυτική Αυστραλία είχε γλιτώσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν πλήξει πέρσι τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια.

Πηγή: BBC, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα