ΑΘΗΝΑ
03:12
|
08.12.2021
Την επιβολή ποινής κάθειρξης 3,5 ετών στον Ρώσο αντιπολιτευόμενο αποφάσισε η εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στη Μόσχα αποφάσισε να καταδικάσει τον Αλεξέι Ναβάλνι σε 3,5 έτη φυλάκισης, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης.

Eιδικότερα, το δικαστήριο Simonovsky της Μόσχας αποφάσισε να αντικαταστήσει την ποινή του Ναβάλνι, που είναι σε αναστολή, με πραγματικό χρόνο στη φυλακή και ποινή 3,5 ετών κάθειρξης για παραβίαση των όρων της αναστολής, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik.

«Το δικαστήριο θεωρεί αποδεκτή την παράσταση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας, όπου ζητά την έκτιση ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για τον κ. Ναβάλνι» ανέφερε η εισαγγελέας Ναταλία Ρεπνίκοβα, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης. 

Πάντως, η απόφαση για την αλλαγή του χαρακτήρα της ανασταλτικής ποινής, δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, ενώ οι δικηγόροι του Ρώσου αντιπολιτευόμενου έχουν στη διάθεσή τους δέκα ημέρες για να ασκήσουν έφεση στη δικαστική απόφαση, κάτι που θα γίνει όπως διεμήνυσε ο Βαντίμ Κόμπζεβ.

Λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που ο Ναβάλνι έχει ήδη περάσει σε κατ’ οίκον περιορισμό, η πραγματική ποινή θα είναι 2 χρόνια και 8 μήνες, εξήγησε το ρωσικό δικαστήριο.

Υπήρξαν τρεις ακροάσεις για την αντικατάσταση της ποινής σε αναστολή σε πραγματικό χρόνο φυλάκισης, αλλά κάθε φορά, τα δικαστήρια απέρριπταν τα αιτήματα των αρχών.

Εν τω μεταξύ, ο Ναβάλνι δεν έχει δώσει το «παρών» στις αρχές 60 φορές τα τελευταία τρία χρόνια και έλαβε μικρές κυρώσεις, όπως πρόστιμα και σύντομες συλλήψεις.

Περίπου 20 ξένοι διπλωμάτες ήταν παρόντες στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να δηλώνει πως αυτή η ενέργεια της Δύσης ισοδυναμούσε με παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγγυήσεις για ΝΑΤΟ ζήτησε ο Πούτιν από τον Μπάιντεν

Νόμιμοι και στη Χιλή οι γάμοι ατόμων ίδιου φύλου

Φιλμ νουάρ

Τι αναφέρει η κοινή διακήρυξη Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα