ΑΘΗΝΑ
11:39
|
20.04.2024
Εξετάζεται αν το παιδί έχει προσβληθεί από το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Πατρών νοσηλεύεται ένα παιδί, ηλικίας εννέα ετών, το οποίο έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV το παιδί εισήχθη στον θάλαμο αρνητικής πίεσης γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του “high flow”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί ερευνούν αν το παιδί νοσεί με τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού. Το δείγμα από το μικρό παιδί έχει ήδη σταλεί στα ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να διαπιστωθεί αν έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος.

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, από τους περίπου 1.300 εργαζόμενους, έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από τους μισούς (530) με το ιατρικό προσωπικό να έχει εμβολιαστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, το νοσηλευτικό περίπου στο 50%, ενώ πολύ λιγότεροι είναι οι διοικητικοί που έχουν κάνει το εμβόλιο. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών., Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε χθες ότι το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του εν λόγω οδήγησε σε ενδονοσοκομειακή διασπορά.

Πηγή: Έθνος, OpenTV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα