ΑΘΗΝΑ
01:53
|
27.04.2024
H περιουσία του αυξήθηκε κατά 1,8 δισ. δολάρια από τα μέσα Ιανουαρίου καθώς έχει εκτιναχθεί η μετοχή της Virgin Galactic.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, Ρίτσαρντ Μπράνσον αναμένεται να πετάξει στο διάστημα μέσα στο 2021, ωστόσο η περιουσία του ήδη εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας είδε την περιουσία του να αυξάνεται από τα μέσα Ιανουαρίου 1,8 δισ. δολάρια, καθώς έχει εκτιναχθεί η μετοχή της Virgin Galactic, μετά από μία σειρά ευνοϊκών παραμέτρων.

Πρώτα ήρθε το πλάνο της Cathie Wood για ένα ETF το οποίο θα κινείται παράλληλα με την κίνηση των μετοχών των εταιρειών με έμφαση στον χώρο του διαστήματος.

Στη συνέχεια, η Virgin Galactic βρέθηκε κι εκείνη εν μέσω της φρενίτιδας των μικροεπενδυτών που, συντονιζόμενοι μέσω Reddit, έχουν εκτινάξει βαριά “σορταρισμένες” μετοχές.

Τέλος, η είδηση της Δευτέρας ότι η κοινοπραξία θα αρχίσει εκ νέου τις πτήσεις με το πυραυλοκίνητο διαστημόπλοιό της συνέβαλε κι αυτή με τη σειρά της στην αλματώδη πορεία της μετοχής της, η αξία της οποίας έχει διπλασιαστεί από την έναρξη του έτους.

Ο μεγιστάνας, του οποίου η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic Airways διασώθηκε από τη χρεοκοπία την τελευταία στιγμή, διαθέτει πλέον περιουσία ύψους 7,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Το μερίδιό του στην Virgin Galactic αντιστοιχεί περίπου στο 50% αυτού του ποσού.

Ο διαστημικός τουρισμός είναι ένα από τα πιο πρόσφατα επιχειρηματικά “στοιχήματα” του 70χρονου Μπράνσον, ο οποίος δημιουργεί ακατάπαυστα εδώ και δεκαετίες, νέες εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

Η Virgin Group, την οποία ίδρυσε τον Φεβρουάριο του 1970 με τον συνεταίρο του Νικ Πάουελ, συνδέεται σήμερα με περισσότερες από 400 επιχειρηματικές δραστηριότητες σε διάφορους τομείς (μεταφορές, ψυχαγωγία, τηλεπικοινωνίες, ταξίδια, υγεία κ.ά.).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα