ΑΘΗΝΑ
04:11
|
21.05.2024
Αρνητική στο να χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στους πολίτες άνω των 65 ετών εμφανίζεται και η Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνητική στο να χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στους πολίτες άνω των 65 ετών εμφανίζεται και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, αυτό είναι το κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Εμβολιασμών όπου μεταξύ άλλων συζητείται και αυτό το θέμα.

Πρόκειται για μια ανατροπή στο πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς το επόμενο διάστημα το εμβόλιο θα χορηγούνταν σε άτομα άνω των 65 ετών και όσων ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ωστόσο, το εμβόλιο θα δοθεί σε κατοίκους των νησιών, σε ένστολους, σε εργαζομένους στα ΜΜΜ και σε οδηγούς ταξί. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η Ελλάδα θα λάβει 540.000 δόσεις από την AstraZeneca, περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η AstraZeneca καταβάλλει προσπάθειες να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις ηλικίες αυτές, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή θα ακολουθήσει μάλλον τις αποφάσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών, που αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν οι ενήλικες έως 64 ετών.

Η Ελλάδα θα ενταχθεί στον κατάλογο των χωρών που δεν συστήνουν το εμβόλιο της AstraZeneca για τους πιο ηλικιωμένους, σε αντίθεση με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Γερμανία, η Σουηδία, η Πολωνία και η Ιταλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση-βόμβα για το μολυσμένο αίμα στη Βρετανία

Κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα