ΑΘΗΝΑ
10:24
|
17.05.2022
Πρόκειται για την πρώτη από πλευράς Ουάσινγκτον κίνηση στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξέδωσε χθες την Τρίτη άδεια για άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Βενεζουέλα επί διακυβέρνησης Τραμπ και αφορούν τις περισσότερες από τις συναλλαγές που απαιτούνται για οικονομικές δραστηριότητες σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Η «Γενική Άδεια 30 Α» που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επιτρέπει σε εταιρείες των ΗΠΑ να προβαίνουν σε συναλλαγές με το Εθνικό Ινστιτούτο Υδάτινων Χώρων της Βενεζουέλας (INEA) ή οποιαδήποτε οντότητα που αυτό κατέχει.

Ωστόσο, «η άδεια δεν υποστηρίζει δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξαγωγή εξοπλισμού διύλισης στη Βενεζουέλα ή συναλλαγές με πρόσωπα ή ιδρύματα που βρίσκονται σε λίστα κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, εκτός από την ΙΝΕΑ», πρόσθεσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η άδεια συνιστά από πλευράς Ουάσινγκτον την πρώτη κίνηση εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών μετά τις κυρώσεις σε αξιωματούχους και κλάδους της οικονομίας που επιβλήθηκαν από τις προεδρίες Ομπάμα και Τραμπ, με την τελευταία να βαρύνεται και με την πλέον πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος τον Μάη του περασμένου έτους. Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του ο νέος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την επιθυμία του να ανοίξει εκ νέου κανάλια επικοινωνίας και διαλόγου με το Καράκας.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λιβύη: Μάχες στην Τρίπολη – Έφυγε ο διορισμένος πρωθυπουργός

ΚΚΕ για Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον: Λανσάρει μια Ελλάδα «καλό παιδί» του ΝΑΤΟ

Απετράπη πραξικόπημα υποκινούμενο από τη Δύση στο Μαλί

Απεργούν σήμερα ερευνητές και ερευνήτριες των ΑΕΙ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα