ΑΘΗΝΑ
06:43
|
04.05.2024
Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από αύριο, Πέμπτη, θα αρχίσει ο εμβολιασμός όλων των πολιτών ηλικίας άνω των 16 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεκτείνει το Ισραήλ το πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι της λοίμωξης από τη νόσο Covid-19 σε όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών υπό το φως της αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων, η οποία αποδίδεται κυρίως στην περισσότερο μεταδοτική μετάλλαξη του στελέχους του κορονοϊού.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από αύριο, Πέμπτη, θα αρχίσει ο εμβολιασμός όλων των πολιτών ηλικίας άνω των 16 ετών.

Δικαίωμα εμβολιασμού είχαν έως σήμερα όσοι είναι άνω των 30 ετών, και όσοι μεταξύ 16-18 είναι πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα ή εργαζόμενοι σε επαγγέλματα υψηλού κινδύνου.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας, στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 663.665 κρούσματα κορονοϊού και 4.888 θάνατοι έως σήμερα.

Περίπου το 35% των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Εντούτοις, η ημερήσια αύξηση των εμβολιασμών κυμαίνεται στο 2,5% περίπου αυτή την εβδομάδα σε σχέση με 3,05% την περασμένη εβδομάδα και 3,3% πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kan, το 31% των Ισραηλινών δεν είναι σίγουρο αν θα εμβολιαστεί, ενώ το 36% ανησυχεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

Ο Ισραηλινός υφυπουργός Υγείας Γιόαβ Κις δήλωσε, εν τω μεταξύ, ότι τα παιδιά από 12 ως 16 ετών πιθανόν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από τον Απρίλιο -εν αναμονή της έγκρισης από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή-, αλλά για τα παιδιά κάτω των 12 ετών «θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμη χρόνος» μέχρι να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως μόλις την Κυριακή το Ισραήλ, το οποίο έχει κατηγορηθεί για ανισότητα ως προς την καθυστέρηση εμβολιασμού των Παλαιστινίων που ζουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, συμφώνησε να μεταφέρει 5.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού στους Παλαιστίνιους για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στον κλάδο υγείας.

Πηγές: The Times of Israel, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα