ΑΘΗΝΑ
04:48
|
24.04.2024
Από την Κυριακή, περίπου 150 μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν χαρτιά έκαναν «κατάληψη», με την άδεια του ιερέα, σε καθολικό ναό στις Βρυξέλλες.
Migrants occupy the Catholic church of Saint-Jean-Baptiste-au-Beguinage in Brussels, Belgium on Feb. 2nd, 2021. Several groups of migrants without official papers have been occupying the church since last Sunday, with permission of the priest, to draw the attention of Brussels authorities to their plight. / Μετανάστες καταλαμβάνουν την καθολική εκκλησία του Saint-Jean-Baptiste-au-Beguinage στις Βρυξέλλες του Βελγίου στις 2 Φεβρουαρίου 2021. Αρκετές ομάδες μεταναστών χωρίς επίσημα έγγραφα έκαναν κατάληψη στην εκκλησία την περασμένη Κυριακή, με την άδεια του ιερέα, για την επίλυση των προβλημάτων τους απο το κράτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εδώ και τρεις μέρες περίπου 150 μετανάστες χωρίς χαρτιά μένουν μέσα στην καθολική εκκλησία Saint Jean Baptiste au Beguinage στο κέντρο του Βελγίου, με την άδεια του ιερέα, έτσι ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα τους και η κυβέρνηση να δεχθεί να συζητήσει μαζί τους.

Από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, περίπου 150 μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν χαρτιά έκαναν «κατάληψη», με την άδεια του ιερέα, σε κεντρικό καθολικό ναό στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και η κυβέρνηση του Βελγίου να ανοίξει έναν διάλογο ως προς τα έγγραφα τους.

Ο συγκεκριμένος ναός έχει καταληφθεί από μετανάστες αρκετές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια, σύμφωνα με το infomigrants.net. «Ο ιερέας στηρίζει πολύ τους μετανάστες» δήλωσε ένα μέλος της οργάνωσης Ciré, που ασχολείται με τα δικαιώματα των προσφύγων. «Πολλοί από αυτούς ζουν στο Βέλγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε. «Θέλουν πρόσβαση σε στέγαση, υγεία και εκπαίδευση. Και θέλουν να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται υπό νομικές συνθήκες και όχι την κατάσταση εκμετάλλευσης στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι λόγω της διοικητικής τους κατάστασης».

Η τελευταία δράση ήταν μια απεργία πείνας 200 ατόμων που δεν είχαν χαρτιά το 2009.

Πηγές: ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα