ΑΘΗΝΑ
16:12
|
23.04.2024
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών τόνισε ότι δέχεται μεγάλες πιεσεις για να δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μία νέα καταγγελία η οποία έφτασε το πρωί της Τετάρτης (3/2) στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η οποία αφορά γνωστό σεναριογράφο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου, Σπύρος Μπιμπίλας.

“Το πειθαρχικό θα συγκληθεί σήμερα. Θα ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο σωματείο που είναι αρκετές. Σήμερα το πρωί έφτασε άλλη μία που δεν περίμενα. Έχουν φτάσει για περίπου 10 άτομα συνολικά. Σήμερα το πρωί μια ομάδα κοριτσιών καταγγέλλει έναν γνωστό σεναριογράφο που είναι και σε θέσεις, σε συμβούλια που διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες”, είπε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στο ΟΡΕΝ και την εκπομπή “Ευτυχείτε”.

Αναφερόμενος στα περί παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο δήλωσε: “Δεν μπορώ να καταγγείλω κάτι που έχει έρθει στα αυτιά μου, γιατί υπάρχει ειδική επιτροπή που δέχεται τις καταγγελίες… Χθες τηλεφώνησα στην κ. Μενδώνη να τη ρωτήσω αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ίδια μου είπε πως εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες δεν μπορούν να στηριχθούν σε φημολογίες και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Εμείς, όμως, θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε από πού προήλθαν αυτές οι φήμες και για καταγγελίες και για αποχωρήσεις. Επίσης, χθες, ήρθε στο φως και μια άλλη αποκάλυψη για μία περίεργη πρόσληψη στο Εθνικό Θέατρο, η πρόσληψη του αδερφού του κ. Λιγνάδη, ο οποίος είναι φιλόλογος και προσελήφθη ως ηθοποιός” είπε στην εκπομπή “Ευτυχείτε”.

Δεν είμαστε η Γκεστάπο

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δέχεται για να δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες.

«Από το πρωί μέχρι το βράδυ δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω πράγματα και διευθύνσεις, για να καλύψω πράγματα. Δεν είμαστε η Γκεστάπο. Το σωματείο ηθοποιών προσπαθεί να καλύψει τα μέλη του με κάθε τρόπο να βοηθήσει νομικά, να δει ποιοι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και οι θύτες και τα θύματα. Θέλουμε να διορθωθεί η κατάσταση, να αποκατασταθεί η ηρεμία, να ζητηθούν ασφαλώς και συγγνώμες αλλά και έμπρακτες. Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πάρα πολύ άσχημα και δείχνουν ότι ο χώρος μας είναι ένας βόθρος. Αλλά δεν είναι έτσι …. ο χώρος μας είναι ένας μαγικός κόσμος υπέροχων ανθρώπων και κάπου κάποιοι διολισθαίνουν. Όλη η κοινωνία είναι έτσι δεν είναι μόνο το θέατρο».

Σε ερώτηση αν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα κινούν τα νήματα για την φημολογούμενη παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, απάντησε: “Όπως έχετε ακούσει εσείς έχω ακούσει και εγώ. Θέλω και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα να σταθούν δίπλα μας να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διορθωθεί η χώρα μας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα