ΑΘΗΝΑ
05:05
|
08.05.2024
Ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που ανακηρύττει και επίσημα τρομοκρατική την νεοφασιστική οργάνωση Proud Boys.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που ανακηρύττει και επίσημα τρομοκρατική την ακροδεξιά, νεοφασιστική οργάνωση Proud Boys, σύμφωνα και με τις προβλέψεις των καναδικών αντιτρομοκρατικών διατάξεων.

Η συγκεκριμένη οργάνωση που συγκαταλέγονταν ανάμεσα στους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου μπήκε στην λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων που κατάρτησε η καναδική κυβέρνηση μαζί με άλλες φασιστικές οργανώσεις όπως το ναζιστικό τμήμα Atomwaffen, η The Base και το εξτρεμιστικό και υπερεθνικιστικό Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα που έχει έδρα τη Ρωσία.

Οι περισσότερες εξ αυτών των οργανώσεων δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Αμερική, σε Καναδά και ΗΠΑ, αλλά έχουν επαφές με άλλες νεοφασιστικές οργανώσεις στη Βρετανία και την Ευρώπη.

Στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας αναφέρει πως «η οργάνωση έχει σχεδιάσει και εκτελέσει βίαιες ενέργειες σε ανθρώπους που όπως η ίδια πιστεύει αντιτίθενται στην ιδεολογία της».

Πηγές: NBC, New York Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα