ΑΘΗΝΑ
03:29
|
26.04.2024
Να ξεκαθαρίσει αν ο κ. Λιγνάδης, χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης για επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ξεκαθαρίσει αν ο κ. Λιγνάδης, προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης για επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, στον απόηχο της όλης συζήτησης γύρω από πληροφορίες περί παραίτησης του.

«Η κα Μενδώνη στη συνέντευξή της δεν είπε τίποτα για τις καταγγελίες σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου και αρκέστηκε σε ασάφειες πως εάν υπάρξουν καταγγελίες θα διερευνηθούν» σχολίασε η Σ. Αναγνωστοπούλου. «Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: Χαίρει ο κ. Λιγνάδης, προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης για επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου;» τονίζει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επίσημη δήλωσή της.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Πολιτισμού σε συνέντευξή της σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ερωτώμενη σχετικά με την φημολογούμενη απομάκρυνση του κ. Λιγνάδη δήλωσε πως «Επίσημη καταγγελία, επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper που να αναφέρεται συγκεκριμένο όνομα δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. Κατόπιν αυτού, είναι προφανές ότι όλο αυτό το σενάριο το οποίο στήθηκε χθες, περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν ευσταθεί».

«Αν υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες από τον οποιονδήποτε», συνέχισε η Λίνα Μενδώνη «τότε οφείλουμε να παρέμβουμε. Όχι όμως σε φήμες. Όχι σε συζητήσεις που γίνονται ατέλειωτα στα social media. Όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς, Δημιουργούμε ένα πλαίσιο ανθρωποφαγίας, το οποίο δεν στέκει σε κράτος δικαίου».

Παράλληλα η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα εξαπέλυσε σήμερα νέα βολή κατά της Λίνας Μενδώνη καταγγέλλοντας πως ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προσέλαβε αντιδεοντολογικά ως ηθοποιό τον αδερφό του, Γιάννη-Ηλία Λιγνάδη, με αμοιβή 1.705 ευρώ μηνιαίως και ερωτώντας την υπουργό αν το περιστατικό είναι εν γνώσει της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα